Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра у Жовкві презентуватимуть книги, присвячені транскордонній співпраці

Завтра, 20 грудня, у Жовкві відбудеться презентація книги «Десять років для людей і регіону», присвяченої 10-ти річчю діяльності Жовківського агентства регіонального розвитку «Транс-Тракт» – неприбуткової громадської організацїї, головною метою якої є розвиток громади, підтримка розвитку малого бізнесу, навчання і консультацї місцевих лідерів, підтримка культурних та соціально-економічних інціатив місцевих рад, міжнародна співпраця тощо; та книги «Вибрані проблеми польсько-української транскордонної співпраці. Господарський довідник», яка є  результатом реалізації у 2006 році проекту «Розточчя – транскордонна територія розвитку». Проект профінансований Міністерством закордонних справ Польщі і був направлений на вивчення механізмів функціонування економіки в прикордонних територіях Євросоюзу  групою бізнесменів з Жовківського та Сокальського районів. Повідомив „Гал-іnfо” координатор проекту з українського боку Володимир Герич.
Нагадаємо, у грудні цього року завершився проект «Розточчя – транскордонна територія розвитку», профінансований у рамках програми закордонної допомоги  Міністерства закордонних справ Польщі в 2006 році. 5-8 грудня у Вищій школі менеджменту і управління в Замості відбулась остання третя навчальна сесія «Школи менеджерів» для українських підприємців. У рамках сесії 7 грудня відбулась чергова зустріч з бізнесменами замойського регіону. Учасників проекту з українського боку цікавили питання переробки овочів, виробництва будматеріалів, відгодівлі свиней, кіз, торгівлі міндобривами, насінням, запчастинами, металевими виробами, різноманітне обладнання.
Підприємці з обох сторін побачили, що існують великі шанси знаходження партнера, у тому числі за посередництвом Жовківської та Сокальської агенцій регіонального розвитку.
Під час підведення підсумків проекту та прес-конференції була запрезентована книга «Вибрані проблеми польсько-української транскордонної співпраці. Господарський довідник» під редакцією координатора проекту Богдана Кавалка. В цій книзі висвітлено проблеми польсько-української транскордонної співпраці, митного права, джерела фінансування господарської діяльності та інші.
В урочистостях завершення проекту взяли участь представники регіональної і місцевої влади Польщі, з українського боку запрошені голова Жовківської районної державної адміністрації Михайло Заблоцький та директор Львівського регіонального інституту державного управління УАДУ при Президентові України Іван Залуцький. В останній навчальній сесії приймав участь голова Сокальської райдержадміністрації Олексій Кінах. Прикордонні райони і міста співпрацюють між собою, а інститут нав'язує робочі стосунки з Вищою школою в Замості.
Проект охоплював як теоретичні заняття, так і практичні та зустрічі в фірмах. Перерви в заняттях доповнили туристичні атракції – в Перемишлі, Ланцуті, Красічині, Замості на території Польщі та Жовкві і Крехові в Україні.
Партнером Вищої школи менеджменту і управління в Замості в реалізації проекту були Замойська господарська палата та Агенція регіонального розвитку «Транс-Тракт» в Жовкві.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ