Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

Завтра уряд Шмигаля збереться на засідання: на порядку денному - коронавірус

Остаточний план боротьби з коронавірусом в Україні буде ухвалений на засіданні Кабінету міністрів в середу, 11 березня. Про це за підсумками засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому обговорювались питання протидії поширенню коронавірусу, повідомила пресслужба уряду.

Так, повідомляється, що на засіданні основною темою було представлення профільними міністрами, представниками силового блоку та головами облдержадміністрацій своїх пропозицій щодо заходів, які необхідно вжити задля протидії поширенню вірусу, передає УНН.

“Наша мета — захистити населення України, не спричинивши паніки”, — відзначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

В рамках засідання також було обговорено рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я в разі реалізації різних сценаріїв розвитку подій: від поодиноких випадків захворювання до масштабного поширення вірусу всередині країни. Зокрема, було підняте питання про необхідність ухвалення законодавчої ініціативи про можливі заходи оперативного реагування у разі поширення вірусу COVID-19 у відповідності з рекомендаціями ВООЗ та враховуючи законодавчу модель превентивних заходів Польщі.

У свою чергу, керівництво усіх ОДА запевнило, що регіони готові до випадків захворювання. Також, було оговорено, що до кінця тижня буде створена комісія, яка здійснюватиме перевірку всіх об’єктів обсервації.

“Остаточний план боротьби з коронавірусом буде ухвалений на засіданні Кабінету Міністрів в середу, 11 березня”, — зазначили у КМУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ