Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра в центрі Львова встановлять великого різдвяного дідуха

Завтра, 6 січня о 12.00 год. в центрі міста встановлять великого дідуха. Захід розпочнеться біля міської різдвяної шопки. Участь у встановлені дідуха візьмуть дитячі колективи та громадські організації міста. Дідуха висотою близько трьох метрів встановлять на проспекті Свободи біля міської ялинки.

 

З 6 до 21 січня мешканці та гості міста матимуть змогу відвідати фестиваль «Різдво у Львові». Фестиваль буде проходити у центральній частині міста.

 

Протягом Різдвяних свят на площі Ринок та в Шевченківському гаю буде проходити безліч веселих забав, частувань та лунатиме різдвяна коляда. На Різдво, 7 січня, в місті буде проходити фестиваль «Спалах Різдвяної звізди». Свято відбудеться у музеї народної архітектури і побуту (Шевченківському гаю). Захід розпочнеться о 13.00 год.

 

Всі, хто в цей день прийде до музею (Шевченківський гай), потраплять в атмосферу родинного тепла, де розгорнеться різдвяна містерія, де звучатиме коляда у сяйві великих різдвяних звізд. Також у музеї частуватимуть різдвяними стравами, кутею, пампушками та узваром.

 

8 січня о 15.00 центральною частиною міста пройде великий Різдвяний парад. Парад відбуватиметься в рамках третього «Міського свята Пампуха». Маршрут параду: пл. Ринок - Львівська опера – пр. Свободи – пл. Ринок.

 

У Різдвяному параді візьмуть участь понад 300 учасників. Центральною частиною міста йтимуть звіздарі, ляльки театру «Воскресіння», висотою понад чотири метри,  громадські організації та близько 20 різних вертепів.

 

В рамках святкування також буде проходити конкурс вертепів. Відтак, перший та другий день міського «Свята Пампуха» будуть проходити як чвертьфінал та півфінал свята. Відбуватимуться конкурси вертепів, коляди та конкурси, пов’язані з пампухами.

 

10 січня підбиватимуться підсумки, вручатимуться призи переможцям, зокрема, у номінаціях за найсмачніший рецепт, за поїдання пампухів на швидкість.

 

У Домініканському соборі протягом усіх свят, аж до 1 лютого, відбуватиметься фестиваль «Велика коляда», під час якого виступлять 77 хорових колективів, як автентичних і фольклорних, вокально-інструментальних.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ