Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра в Українському католицькому університеті презентуватимуть книгу отця Ігоря Царя „Останні будуть першими”

У середу, 7 червня, в Українському католицькому університеті відбудеться презентація книжки отця Ігоря Царя „Останні будуть першими”. Захід організовують за сприяння Інституту релігії та суспільства УКУ. Про це повідомили у відділі інформації та зовнішніх зв’язків УКУ.
У виданні втілився досвід багатолітньої праці отця Ігоря Царя тюремним капеланом. „Останні будуть першими” – це насамперед відверта й щира оповідь про нелегкий шлях самого священика – через терни скаліченого дитинства, роки тюремного досвіду й тяжких духовних пошуків – до пізнання Бога. Велику частину займають листи-свідчення в’язнів, серед яких отець Цар зі справді пастирською любов’ю і невтомністю виконує свою місію – рятує душі „дорогеньких тюремних ягняток”, допомагаючи їм не втратити за колючим дротом людську подобу не тільки полум’яним словом, а й конкретним прикладом свого життя.
„Ця книга, як виявилося, насправді преображає людські душі, – зазначив Мирослав Маринович, віце-ректор УКУ з питань зовнішніх зв’язків. – Вона стає опорою для в’язнів, які до цього, здавалося, не бачили можливості виходу зі своєї ситуації. Книжка викликає спалах прозрінь, якихось душевних трансформацій. І тому хотілося б зібрати людей, які могли б обговорити це питання й замислитися над тим, як нам – Церкві, суспільству – діяти далі. Адже саме життя підказує, що тема тюремного капеланства набуває особливої важливості й актуальності. Про це свідчать хоча б факти бунтів серед в’язнів, які відбулися недавно на Львівщині, незалежно від того, якими були їх реальні причини”.
Гостем презентації буде один із колишніх в’язнів, якого духовна опіка отця Царя навернула до Бога.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ