Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра в УКУ обговорюватимуть питання інформаційних технологій у системі середньої освіти в Україні

8 грудня 2006 року в Українському католицькому університеті відбудеться конференція «До питання інформаційних технологій у системі середньої освіти в Україні», присвячена темі застосування сучасних технологій у процесі підготовки вчителів та навчання учнів середніх шкіл. Про це «Гал-info» повідомили у відділі інформації та зовнішніх зв’язків УКУ.
Під час конференції буде підбито підсумки другого етапу проекту «Побудова освіченого суспільства в Україні. Інноваційні методи використання інформаційних технологій у професійному вдосконаленні вчителів». Вперше для широкого кола слухачів буде представлено нову для України передову програму з навчання інформаційних технологій Тeach-it.net.
Конференцію спільно організовують Український католицький університет та Католицький молодіжний освітній центр КАНА з м. Ґлівіце (Польща), яка стала одним із ініціаторів розробки та затвердження стандартів підготовки вчителів у сфері ІТ у своїй країні. У цьому проекті КАНА є співавтором, посередником та успішним реалізатором європейського досвіду програми Тeach-it.net на польських теренах. Проект спонсоровано Канадсько-польською фундацією розвитку з коштів Міністерства закордонних справ Польщі та Канадського аґентства з міжнародного розвитку (CIDA). У конференції візьмуть участь українські та іноземні фахівці, а також представники міжнародних агенцій, освітніх організацій тощо.
«Teach-IT.net – побудова освіченого суспільства в Україні» передбачає навчання вчителів і керівників навчальних закладів, щоби подолати, напевно, головний бар’єр у побудові освіченого суспільства в Україні – невміння вчителів застосовувати інформаційно-комунікаційні технології в процесі навчання. Це загальна проблема, знана як із польського, так і з українського досвіду. Тому основне завдання сьогодні – надати вчителям та учням засоби й методи, потрібні для їхнього професійного вдосконалення та навчання впродовж усього життя.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ