Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Завтра відбудеться урочисте відкриття станції Підзамче, де зроблено капітальний ремонт

До 750-річчя Львова залізничники віддають у користування львів’янам капітально відремонтований сучасний вокзал на станції Підзамче. Урочисте відкриття вокзалу заплановане на 12 годину 25 травня 2006 року. На церемонію відкриття запрошено міського голову Львова Андрія Садового, голову Львівської облдержадміністрації Петра Олійника та голову Львівської обласної ради Любомира Сеника. Про це повідомили в прес-центрі Львівської залізниці.
Станцію Підзамче почали оновлювати восени минулого року. У жовтні тривали підготовчі роботи, а у січні-лютому розпочався  широкомасштабний ремонт. Роботи виконували залізничні будівельники із будівельного управління №1 Львівської залізниці, будівельно-монтажного поїзда № 908, а також фахівці із львівської дистанції сигналізації і зв’язку та львівської дистанції енергопостачання.
Дахи споруд вокзалу, адміністративного будинку та пасажирського павільйону вкриті металочерепицею, тут встановлені металопластикові вікна та двері, проведена повна ревізія внутрішніх мереж водо- та теплопостачання з заміною котлів на нові. Біля вокзалу і виходів на перон встановлено новий паркан. Майстри першого будівельного управління облаштували довколишню територію – вимостили плиткою тротуари і площу перед вокзалом, збудували автостоянку на 70 автомобілів. Вокзал пристосований для обслуговування інвалідів. Для них збудований спеціальний під’їзд на першу платформу. Є доріжка для з’їзду з перону вокзалу на привокзальну площу. У приміщені є спеціально обладнаний туалет, яким можуть скористатися неповносправні громадяни. На ремонт вокзального комплексу на станції Підзамче 2005 року залізниця витратила 957 тисяч гривень, а за 4 місяці 2006 року – З мільйони 714 тисяч гривень. 
Перші роботи з розвитку інфраструктури станції Підзамче розпочалися 1867 року. Регулярний рух через Підзамче відкрився 12 липня 1869 року в напрямках на Броди і Золочів. Від 1870 року поїзди стали прямувати до Тернополя, від 1871 – до Підволочиська. 1881 року почала працювати лінія кінного трамваю, що з’єднала станцію Підзамче з центром міста. 1908 року кінну тягу замінив електричний трамвай.
Сучасний будинок вокзалу збудовано після Другої світової війни. Через Підзамче поїзди прямують у трьох напрямках – на Київ, Красне, Ковель. Звідси відправляються і сюди прибувають 16 пар приміських потягів, зокрема  Львів–Здолбунів, Львів–Тернопіль, Львів–Рівне.  Тут зупиняється низка поїздів далекого слідування. Пасажирів у приміщенні вокзалу обслуговують п’ять кас – три приміські і дві попереднього продажу квитків. Майже 140-річна станція Підзамче молодіє й оновлюється. Її послугами користуються такі великі промислові підприємства як Львівський дріжджовий завод, фірма “Львівпетроль”, фірми “ТОТ”, “Капітал”, “Кривол” тощо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ