Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Завтра ВР розгляне зміни до Закону "Про оборону України", подані Зеленським

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки сьогодні на засіданні розглянув проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про оборону України" щодо організації оборони держави» (№ 1011), поданий Президентом України.

Проектом Закону передбачено законодавче врегулювання видання Плану оборони України та надання права Президенту України затверджувати його структуру.

Згідно з пояснювальною запискою: «Прийняття даного Закону дозволить створити умови для підготовки органів державної влади, усіх складових сектору безпеки і оборони України, органів місцевого самоврядування, єдиної системи цивільного захисту, національної економіки до переведення з мирного на воєнний стан та відсічі збройній агресії, ліквідації збройного конфлікту, а також готовності населення і території держави до оборони».

Також народні депутати розглянули поданий народними депутатами альтернативний проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про оборону України" щодо організації оборони держави» (№ 1011-1).

Даним проектом Закону пропонується встановити на законодавчому рівні необхідність прийняття плану оборони України, що скоординує діяльність усіх сил оборони та забезпечить можливість підготувати державні органи, органи місцевого самоврядування до переведення з мирного на воєнний стан та відсічі збройній агресії чи ліквідації збройного конфлікту, а населення і територію держави до оборони.

За результатами розгляду законопроектів члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про оборону України" щодо організації оборони держави» (№ 1011) прийняти за основу та в цілому як Закон. Альтернативний законопроект (№ 1011-1) відхилити.

Нагадаємо, нещодавно Володимир Зеленський оновив склад РНБО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ