Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Завтра введуть спрощений порядок отримання субсидій

6 грудня Кабінет Міністрів за підтримки антикризової коаліції введе спрощений порядок одержання субсидій, та 3 млрд грн буде відправлено на рахунки місцевих теплокомунальних підприємств для погашення різниці у тарифах. Про це повідомив віце-прем‘єр із соціальних питань Дмитро Табачник під час сьогоднішньої Всеукраїнської селекторної наради з представниками обласних державних адміністрацій, в якій взяли участь міністр соціальної політики Михайло Папій, заступник глави Міністерства будівництва, архітектури та ЖКГ України Григорій Семчук, перший заступник міністра економіки Сергій Романюк, представники керівництва Державного комітету телебачення та радіомовлення, НАК „Нафтогаз” та інші.
За словами Дмитра Табачника, уряд в зв‘язку з рішенням місцевих органів влади про збільшення тарифів передбачив двоступеневу систему компенсації населенню підвищення тарифів, яку підтримала коаліція Верховної Ради. „3 млрд грн буде відправлено на рахунки місцевих теплокомунальних підприємств для погашення різниці у тарифах, тобто по 300 грн на кожні 1 тис. кб. газу. Крім того, спрощено саму систему одержання субсидій для населення всього до двох речей – квитанції на оплату послуг ЖКГ, за енерго- та водопостачання, квитанції за телефон та довідку про дохід по місцю праці членів сім‘ї. Субсидії надаватимуться тим сім‘ям, витрати яких на оплату послуг із сукупного доходу сім‘ї становлять 20 відсотків, та 15 відсотків, якщо в сім‘ї є інваліди, чорнобильці та інші незахищені верстви населення”, – сказав Табачник. За словами віце-прем‘єра, громадянам дається два місяці часу від дня отримання квитанцій на проплату послуг, і для того, щоб вони встигли оформити субсидії, відділи субсидій працюватимуть по 12 годин на добу – з 8 до 20 години.
Загалом, зі слів Табачника, на сьогодні на 1,6 млрд грн збільшено субвенції для місцевих бюджетів на виплати субсидій, після чого загальна сума на субсидії, закладена в проект бюджету на 2007 рік, становитиме 5 млрд грн.
Ще Табачник наголосив на тому, що спеціально створені цінові інспекції перевірятимуть обґрунтованість нових тарифів, прийнятих місцевими органами самоврядування, а також персональну відповідальність нестимуть заступники голів обласних та районних адміністрацій та керівники відділів соцзахисту та відділів субсидій, якщо буде погано проведено інформаційну компанію серед населення і перед віконцями відділів субсидій з’являтимуться черги.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ