Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра випускники Богословського факультету вперше отримають державні дипломи

7 липня  2006 року у приміщенні Львівської Духовної Семінарії Святого Духа на Хуторівці відбудуться урочистості з нагоди вручення дипломів випускникам Українського Католицького Університету, — повідомляє офіційний сайт УГКЦ з посиланням на відділ інформації та зовнішніх зв'язків УКУ.
Цьогорічний випуск має особливе значення, оскільки багато подій відбуваються вперше в УКУ, а навіть в Україні. Зокрема, вперше в історії України богослови отримають дипломи державного зразка. А гуманітарний факультет вперше видаватиме державні дипломи випускникам історичної програми.
Випускні урочистості розпочнуться з Архієрейської Божественної Літургії. Продовжить їх святкова академія у конференц-залі семінарії, яка розпочнеться вітальним словом ректора УКУ о. д-ра Бориса Ґудзяка та ректора ЛДС о. д-ра Богдана Праха.
З промовою перед випускниками виступить почесний гість Університету — всесвітньо відомий історик Норман Дейвіс — автор монументального видання «Європа: історія», яке стало бестселлером і перекладене більшістю світових мов, в тому числі українською.
«Професор Дейвіс зумів дистанціюватися від стереотипів і написати дуже цікаву історію Європи, яка своїм наративом охоплює й історію України, — розповів ректор УКУ о. д-р Борис Ґудзяк. — Він був одним із перших у західній історіографії, хто відійшов від англо-франко-германоцентризму в трактуванні європейської історії, наголосивши на вагомій ролі Східної Європи, зокрема, й України, в історичних та геополітичних процесах. Його праця є надзвичайно важлива для України передовсім з погляду європейської інтеграції нашої країни».
На урочистостях буде представлено друге видання праці «Європа: історія» українською мовою, яке підготувало київське видавництво «Основи».
Норман Дейвіс — британський історик, який здобув світове визнання своїми науковими розвідками про історію Польщі, Європи та Британських островів.
Народився 8 червня 1939 року в Болтоні (Англія). Навчався у Магдаленському коледжі в Оксфорді, прагнув здобути ступінь доктора філософії у Росії, куди його не пустили. Навчаючись у Ягеллонському університеті в Кракові, досліджував польсько-радянську війну 1919-1920 років.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ