Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Заява МЗС України у зв’язку із висилкою 13 українських дипломатів з Російської Федерації

Заява МЗС України у зв’язку із висилкою 13 українських дипломатів з Російської Федерації.

30 березня МЗС Російської Федерації повідомив, що тринадцять українських дипломатів мають залишити цю країну.

Це очікуваний крок з боку Кремля, який вже тривалий час відверто демонструє світу порушення норм міжнародного права, вважає можливим вести агресивні неоголошені війни, втручатися у внутрішні справи суверенних країн, порушувати права і свободи громадян, в тому числі їх невід’ємне право на життя.

Нагадаємо, що нещодавно Україна вислала 13 російських дипломатів, які здійснювали у нашій державі діяльність, несумісну з дипломатичним статусом.

Це був жест солідарності з партнерами, відповідь на обґрунтовані підозри щодо відповідальності Росії за вчинення грубого порушення міжнародного права і режиму нерозповсюдження – застосування зброї масового ураження проти цивільного населення  у мирний час. Слід особливо підкреслити, що це перший зухвалий випадок застосування хімічної зброї в Європі з часів Другої світової війни.

Трагедія Солсбері є продовженням агресивної політики Москви, спрямованої на порушення суверенітету іноземних держав та підриву міжнародного правопорядку.

Дії РФ свідчать, що її керівництво продовжує жити у помилковому світі ілюзій та вперто тримає лінію на самоізоляцію від цивілізованого світу.

Ми переконані у дієвості міжнародної солідарності у відповідь на постійні провокації та порушення РФ на міжнародній арені та закликаємо наших іноземних партнерів продовжувати скоординований тиск у вигляді практичних кроків, які обмежуватимуть можливості Кремля для продовження агресивних дій.

Україна вживає і буде й надалі вживати усіх заходів з метою протидії та запобігання системному та постійному втручанню, підривним діям РФ у справи України, у т.ч. шляхом оголошення персонами нон-грата осіб, підозрюваних у причетності до таких неправомірних дій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ