Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Заяви про брак коштів на благоустрій Львова – повна брехня, – Кужелюк

Заяви про відсутність коштів на зарплати чиновникам міської ради, а також на благоустрій Львова – цілковита неправда, – заявив 6 листопада під час прес-конференції депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк.

На підтвердження своїх слів депутат навів дані повного фінансового звіту про виконання бюджету за 9 місяців. Так, з передбачених депутатами бюджетних асигнувань на державне управління у розмірі 67,4 млн грн профінансовано лише 60,4 млн, тобто недофінансовано майже 7 млн. «Отож, розмови про те, що не дали грошей депутати, – неправда», – додав Кужелюк.

Крім цього, житлово-комунальне господарство недофінансоване порівняно з бюджетним планом майже на 19 млн грн, в тому числі на благоустрій бюджетом було заплановано на три квартали 67,8 млн грн, а профінансовано лише 55,4 млн, тобто недофінансування становить 12,4 млн. Те саме стосується видатків на державне управління (скріпки, інтернет тощо).

Кужелюк також повідомив, що депутати міської ради передбачили у бюджеті відповідні видатки, які повинні фінансуватися міським головою без жодних додаткових ухвал, але чомусь це не було зроблено. Таким чином, каже депутат, виконавча влада, не профінансувавши вказані видатки в передбачених бюджетом розмірах, спробувала перекинути вину на міську раду, обдуривши і використавши для цього профспілку працівників комунального господарства. За словами Кужелюка, такі статті видатків як державне управління і житлово-комунальне господарство профінансовано найгірше. «Чому? Як на мене, це пов’язано з виборчою кампанією», – пояснив Кужелюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ