Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Заяви про лобістський розподіл коштів на дороги некомпетентні, – Задорожний

Голова комісії з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку Львівської обласної ради Михайло Задорожний вважає некомпетентними звинувачення голови Львівської ОДА у розподілі коштів на ремонти доріг за принципом лобіювання інтересів. Про це Задорожний заявив у розмові з журналістом Гал-інфо.

«Я думаю, що ці слова губернатору вклав у вуста хтось некомпетентний», – сказав він.

Нагадаємо, учора, 12 червня, під час прес-конференції, присвяченої першим ста дням перебування на посаді, голова Львівської ОДА Віктор Шемчук звинуватив очолювану Михайлом Задорожним комісію в розподілі коштів не за формулою, яка враховує кількість населення і протяжність доріг, а за принципом лобіювання інтересів і політичною структурою облради. Михайло Задорожний відповів на це: якби кошти розподілялись за принципом протяжності доріг, то найбільше отримали і б найбагатші території, найбідніші залишилися б ні з чим.

«Якщо виходити з формули, то найбільше коштів отримали б Пустомитівський, Стрийський і Яворівський райони. А, приміром, Сколівський район отримав би лише 700 тисяч. Якщо ж взяти кількість населення, то Стрийський район отримав би 5 млн, а Турківський – лише 700 тисяч», – сказав він.

Голова комісії зазначив, що представники партії влади також є серед її членів, тому звинувачення у «політичному» розподілі коштів, на його думку, також є недоречними.

Водночас Задорожний дорікнув і голові ОДА: мовляв, Донецька область отримала цього року на дороги з державного бюджету 1,2 млрд грн, а Львівщина лише 380 млн грн. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ