Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Заяви "Свободи" ізолюють Львів від України, – Унівська група

Представники львівської еліти заявляють, що заяви деяких політиків ізолюють львів’ян від решти України. Про це сказано у заяві Унівської групи, до якої входять науковці, підприємці та діячі культури.

"Зусиллями влади у Києві та нерозсудливих місцевих політиків Львів зводиться до статусу "обложеної фортеці", відрізаної як від Сходу, так і Заходу", - заявляють вони.

"Свідомо чи несвідомо, недавні заяви Ірини Фаріон та Юрія Михальчишина (місцевих керівників ВО "Свобода") ізолюють Львів від решти України та перекреслюють її європейський вибір, а тим самим сприяють її втягненню у світ "регульованої демократії" і "русского мира", - йдеться у ній.

Представники групи зазначили, що "львів’яни не уявляють себе без України, а Україну — без Європи".

"Як місто, що увібрало у себе надбання відразу декількох європейських культур і синтезувало їх у сучасну українську, Львів органічно вписує Україну в сучасний європейський простір. А ключовими для цього простору є поняття компромісу інтересів, але не цінностей, діалогу, але не популізму, круглого столу, але не закулісних домовленостей", - заявили вони.

Тому, на їхню думку, Львів має впливати на своїх співвітчизників "силою своїх переконань і твердістю громадянських і духовних постав, а не погрозами перейти Дніпро у складі вигаданої армії".

"В історії немає жодного випадку, коли розпалювання суспільної ворожнечі, пропагування нетерпимості та насильства приносило б користь країнам, містам, спільнотам", - сказано у заяві.

Представники групи закликають мешканців Львова "продемонструвати розсудливість і не дозволити агресивним заявам впливати на свою позицію та спосіб мислення".

Унівська Група - це вільне зібрання львів'ян, серед яких - Ярослав Грицак, Ярослав Рущишин, Євген Глібовицький, Мирослав Маринович, Олександр Фільц та інші, повідомляє УП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ