Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Заяви віце-прем’єра з питань ПЕК Андрія Клюєва щодо зниження вартості газу для населення є передчасними – Тарас Керницький

Експерти не беруться коментувати заяв віце-прем’єр-міністра з питань ПЕК Андрія Клюєва стосовно зниження вартості газу для населення. Про це заявив у коментарі „Гал-іnfо” експерт з питань ПЕК Тарас Керницький: „Зважаючи на те, що невідомо, як буде розвиватися ситуація з подоланням Верховною Радою вето Президента на мораторій стосовно підвищення цін на житлово-комунальні послуги для населення, ще рано давати будь-які коментарі. Зокрема, може статись так, що усі прогнози щодо розвитку цієї ситуації стануть нічим іншим, як популізмом чистої води”. 

  Нагадаємо, Клюєв на засіданні Кабміну запропонував знизити  ціни на природний газ на 75 гривень, що використовується населенням у побуті, крім опалення. «Вона буде становити 339 гривень за тисячу кубів", - сказав він. Крім того, уряд пропонує запровадити диференціацію цін на природний газ відповідно до обсягів його споживання. Зокрема, за словами Клюєва, абонентам, які споживають до 3,5 тисяч кубометрів газу на рік (площа до 100 кв. м), пропонується знизити ціну на газ на 20% від базової. Абонентам, які споживають до 9 тисяч кубометрів газу на рік (площа від 100 до 200 кв.м.), пропонується залишити ціну на газ на рівні базової. Абонентам, які споживають до 12 тисяч кубометрів на рік (площа від 200 до 400 кв.м.), пропонується збільшити ціну на газ на 73% від базової. Абонентам, які споживають більше 12 тисяч кубометрів на рік ціна на газ, за словами віце-прем’єра, зросте більш ніж удвічі. Повідомляють інформаційні агенції.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ