Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Збільшення пропозиції турецьких помідорів на ринку України збиває ціни на продукцію вітчизняних тепличних комбінатів – Сергій Гавришев

У Львові тепличні помідори дешевші, ніж у Києві. Про це  „Гал-info" повідомив фахівець з ринкової   інформації  Проекту аграрного маркетингу Сергій Гавришев.
За його словами, тепличний помідор на гуртових ринках Львова коштує 7,8 грн. «В Києві платоспроможність населення є більшою, тому попит в Києві є більший, зокрема вартість турецьких томатів в столиці  - 9 грн/кг, що змушує  продавців продукції українських тепличних комбінатів знизити ціну на свою продукцію в середньому на 50 коп. порівняно з учорашнім днем», - сказав Сергій Гавришев.
Як розповів Сергій Гавришев, збільшення пропозиції турецьких помідорів на ринку України збиває ціни на продукцію вітчизняних тепличних комбінатів. Як повідомляє Проект аграрного маркетингу, останніми днями спостерігається зростання пропозиції тепличних томатів турецького походження на ринок України. Це, за словами експертів, приводить до загального зниження цін на ринку томатів, тому що турецька продукція, незважаючи на її гарну якість, привабливий зовнішній вигляд і упакування, пропонується в нижньому ціновому сегменті.
За інформацією тепличних комбінатів України, на даний час вони не можуть одержати ті ціни на свої томати, які вони спочатку планували одержати саме через високу конкуренцію з боку турецького томата. Сьогоднішні ціни на тепличні томати, за інформацією Проекту аграрного маркетингу, приблизно відповідають торішньому рівню, зареєстрованому в цей же час. Однак частка тепличної продукції вітчизняного виробництва на ринку на даний час трохи нижча, ніж на початку квітня 2005 року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ