Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Збірна Львівщини достойно виступила на міжнародному турнірі зі стрибків у воду “Diving Cup 2021”

1/3
У київському спортивному комплексі «Ліко» цими днями успішно завершився ювілейний міжнародний турнір зі стрибків у воду «Diving Cup 2021» серед молодих спортсменів вікових груп «С», «D», «Е».

На цьогорічні змагання до спорткомплексу «Ліко» прибули зарубіжні спортсмени з Болгарії, Грузії, Сербії. Україну представляли 8 команд – збірні Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Луганської, Львівської, Харківської областей та міста Києва.

За 22 комплекти нагород змагалися 120 юнаків та дівчат віком від 8 до 13 років. Вперше на цьогорічному турнірі відбулися змагання у синхронних стрибках з вишки, раніше визначали найкращих лише на трампліні.

У церемонії відкриття представницького міжнародного турніру взяли участь головна тренерка збірної команди України зі стрибків у воду Тамара Токмачова, виконавчий директор Федерації України зі стрибків у воду Андрій Орищин, директор центру спорту «Ліко» Олексій Дробязко, головна суддя змагань Олена Пацеріна та ін.

Львівщину представляли п’ять вихованців тренерів Дмитра Адамчука та Уляни Кавійчик:

  • у віковій групі «С» Віра Середяк (1 м, 3 м, синхронні стрибки)
  • у віковій групі «D» Матвій Шлом'як (1 м, 3 м, платформа)
  • у віковій групі «Е» Вікторія Медвецька, Георгій Мельник, Олександр Сакун (1 м).

У цікавій та напруженій боротьбі збірна львівських стрибунів у воду в загальнокомандному заліку посіла високе 5 місце, набравши 215 балів (130 балів дівчата, 85 балів юнаки), випередивши команди Греції, Болгарії, Вінницької, Дніпропетровської областей та Сербії. А за результатами виступів дівчат виявилася на 3 місці, поступившись тільки спортсменкам з Києва та Луганщини. При цьому беззаперечними лідерами турніру виявилися стрибуни у воду зі столиці України, які домінували практично у всіх змагальних вправах.

Відтак серед спортсменів Львівщини найкращі результати продемонстрували Матвій Шлом'як та Віра Середяк, які опинилися за крок від медального подіуму, посівши четверті місця: Матвій в особистих стрибках на 1-метровому трампліні, а Вірі не вистачило до «бронзи» всього 0,66 балів у синхронних стрибках з 3-метрового трампліну в парі з киянкою Євгенією Лукашенко.

У віковій групі «С» Віра Середяк показала 7-ий результат на 3-метровому трампліні (255,9 балів), а на 1 метровому снаряді замкнула першу десятку (209, 85 балів).

Матвій Шлом'як на 3-метровому трампліні фінішував із 13-м результатом (148,45 балів), а у стрибках на платформі виявився на 12 місці (148,0 балів) у віковій групі «D».

На однометровому трампліні серед наймолодших юнаків Олександр Сакун посів 8 місце (111,5 балів), а Георгій Мельник – 19 місце (98,9 балів) серед 26 учасників.

Дев’ятирічна Вікторія Медвецька серед 21 стрибунок у воду продемонструвала високий 6-ий результат (114,35 балів).

Варто також відзначити також продуктивну роботу на цьому міжнародному турнірі львів’янина Дмитра Адамчука як арбітра майже на усіх фіналах та як коментатора змагань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ