Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

"Зброя законна! Наші бійці здобули її в бою", - Береза про обшуки на базі полку "Дніпро-1"

Обшуки на базі "Дніпро-1" є провокацією, організованою ГПУ на гроші "Опозиційного блоку", щоб дискредитувати полк і його керівництво.

Про це почесний командир полку "Дніпро-1" і депутат парламенту від "Народного фронту" Юрій Береза заявив у коментарі Цензор.НЕТ.

"Сьогодні на замовлення "Опозиційного блоку" здійснено замовну провокацію проти добровольчого полку "Дніпро-1". На жаль, виконавцем замовлення стала Генеральна прокуратура. Хоча військові злочини розслідує військова прокуратура, але чомусь санкцію на обшук і кримінальну справу відкрив інший підрозділ та інший прокурор - прокурор департаменту з розслідування злочинів у сфері економіки ГПУ Войтович О. М.", - зазначив Береза.

За його словами, співробітники ГПУ приїхали з Києва і разом із СБУ увірвалися на базу полку за відсутності командування та вилучили зі зброярні трофейну зброю, "яку там зберігали на законних підставах, яку оприбуткували і поставили на облік".

"Так, наші бійці справді здобули цю зброю в бою в зоні АТО - поки ті, хто проводив обшук берегли свої дупи в київських кабінетах і по вуха загрузли в корупції і продажі кримінальних справ. І цю зброю на базі полку зберігають законно. Повний ідіотизм і порушення законів України. На думку Генпрокуратури, зберігати трофейну поставлену на облік зброю в зброярні під охороною - це незаконно? Незаконною ця зброя була поки бійці "Дніпра" не вилучили її у російських бойовиків", - обурився Береза.

За словами нардепа, незважаючи на прихід нового генерального прокурора Юрія Луценка, багато співробітників ГПУ продовжують "працювати за прейскурантом, як повії за викликом".

"У цьому випадку послуги прокурора Войтовича та його посіпак оплатив "Опоблок". В. о. командира полку "Дніпро-1" Рашевський балотується в народні депутати по 27-му округу Дніпра, й очевидно, що вороги України хочуть навіть такими незаконними методами дискредитувати і зняти з виборів учасника війни з перших днів. Ганьба. Сподіваюся, керівництво ГПУ зверне увагу на перевищення повноважень і незаконні дії прокурора Войновича та інших негідників, які не воювали і відсиджувалися в тилу, "кришуючи" економічну злочинність. Прокурор Войтович повія - і його місце біля дороги, а не на держслужбі", - заявив Береза.

Він також зазначив, що має намір ініціювати розслідування майнового стану і корупційних зв'язків прокурора ГПУ Войтовича. "Сподіваюся на суспільну підтримку й увагу Національного антикорупційного бюро й антикорупційного комітету Верховної Ради. Войтович займається переслідуванням і дискредитацією добровольців, це йому не зійде з рук", - резюмував Береза.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ