Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Здобути новий фах або підвищити кваліфікацію можна у Львівському ЦПТО

Незважаючи на війну, вітчизняній економіці потрібні кваліфіковані кадри. Тим паче, що до нашої області релокуються підприємства східних міст України, що зазнали нищівного удару внаслідок вторгнення ворожих військ окупанта і яким для відновлення роботи потрібні працівники.

Уже у  березні-квітні цього року на базі Львівського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості (м. Львів, Княгині Ольги, 122) організовується професійне навчання для охочих здобути такі професії як монтажник санітарно-технічних систем і устаткування, електрогазозварник, оператор з обробки  інформації та програмного забезпечення, водій трамвая, продавець продовольчих товарів. Окрім того, проводиться підвищення кваліфікації для трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва за категоріями D1 (одноковшові екскаватори), С, G1, G2 (самохідні дорожньо-будівельні машини, бульдозери), Н (самохідні обприскувачі), В1 (комбайни, навчання за дуальною формою). Зважаючи на оголошення воєнного стану, навчання за цими професіями буде проводитися за змішаною формою: теоретичний курс слухачі здобуватимуть дистанційно, а виробниче навчання та практику – безпосередньо на виробництві.

Для забезпечення сільськогосподарських підприємств потрібним персоналом у «Школі фермерства» розпочинається навчання за програмами: «Особливості роботи у плодовому саду  у весняний період», «Виконання весняно-польових робіт у сільському господарстві», «Сучасні технології підготовки насіння та захисту посівів на підприємствах», «Агротехнічні заходи підвищення врожайності ягідних культур та технології збереження». Вишкіл проводитиметься на базі діючих сільськогосподарських господарств.

Також формуються групи слухачів для навчання на курсах цільового призначення за будівельними напрямами: «Застосування новітніх технологій у  виробництві цегли», «Виконання будівельних робіт із застосуванням сучасних технологій», «Ізолювальник з термоізоляції». Особи, котрі бажають започаткувати власну справу, можуть вивчити ази самостійного господарювання на курсах  «Досягнення успіху у підприємницькій діяльності через розвиток самомотивації». А для тих, хто прагне осолодіти ІТ-навичками, організовується навчання за курсом «Технології комп’ютерної  обробки інформації».

Для безробітних, котрі скеровані на навчання фахівцями служби зайнятості, вишкіл проводиться коштом Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, інші слухачі можуть здобути нову професію або підвищити рівень кваліфікації за власний рахунок або за кошти фірм і компаній.

Із графіком навчання можна ознайомитися за посиланням https://bit.ly/3teJtNo.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ