Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленського на Волині зустріли пікетом

Жителі Заборольської і Княгининівської ОТГ, які примусово приєднують до Луцька, просять втрутитися у цю ситуацію президента Володимира Зеленського, який сьогодні, 9 липня, завітав на Волинь. Про це повідомляє власкор Гал-інфо.

Перед приміщенням дитячого садка, який зводять к селі Крупа неподалік Луцька, на президента чекала несподівана акція протесту. Жителі Княгининівської і Заборольської ОТГ, які мають приєднати до Луцька, розгорнули плакат " Президенте! Почуйте голос громади!" 

Люди обурені наміром уряду приєднати ОТГ до обласного центру всупереч бажанню мешканців громад. 
Зокрема вони нагадували, що попередня міська влада домовлялася з представниками прилеглих сіл, зокрема із Прилуцьким.

Зеленський підійшов до протестувальників і декілька хвилин з ними поспілкувався. 

Депутат Заборольської ОТГ Олександр Озеруга зазначив, що президент взяв звернення і пообіцяв вивчити ситуацію після повернення до Києва.

"Ми проти, що такі рішення (приєднання сільських ОТГ до Луцька, - Гал-інфо) приймають без згоди людей. Але якщо вже наші громади об'єднають з містом, то нехай нам залишать наші бюджети, хай не забудовують землю", - сказав Озеруга.

Як відомо, до Луцька планують приєднати 9 громад Луцького і Ківерцівського районів. Ці наміри викликали активний спротив мешканців зокрема Княгининівської ОТГ, які вказують на економічну спроможність громади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ