Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленському презентували шість туристичних "магнітів" Волині

У межах робочої поїздки до Волинської області Президент України Володимир Зеленський ознайомився з концепцією розвитку туристичного потенціалу регіону та оглянув експозицію ʺТуристичні магніти та маршрути Волиніʺ. Про це інформують у прес-службі Глави держави.
Фото: Офіс Президента України

Презентація відбулася в Луцькому замку – найстарішій споруді міста. Будівництво Верхнього замку розпочалось у 1350-х і в основному було завершене в 1430-х роках, хоча деякі елементи змінювалися протягом наступних століть. Замок є пам'яткою архітектури й історії національного значення та головним об'єктом історико-культурного заповідника ʺСтарий Луцькʺ.

Луцький замок зображений на купюрі номіналом 200 гривень і, згідно з концепцією, визначений першим туристичним ʺмагнітомʺ області. Також серед цікавих для туристів об’єктів – історико-культурний заповідник ʺСтародавній Володимирʺ, село Сваловичі та національний парк ʺПрип’ять – Стохідʺ, смт Олика та резиденція Радзивілів, Шацькі озера.

Директор департаменту зовнішніх зносин, залучення інвестицій та з питань туризму і курортів Волинської ОДА Ігор Чуліпа доповів Президентові, що на основі цих ʺмагнітівʺ в області розроблено відповідні туристичні маршрути.

ʺЦі маршрути адаптовані – вони можуть бути як одноденними, так і дводенними, триденними, а якщо йдеться про сплав на байдарках – п’ятиденнимиʺ, – сказав Ігор Чуліпа.

На туристичних маршрутах визначено інфраструктурні об’єкти, де відвідувачі зможуть переночувати та поїсти. Крім того, триває робота над розробкою 3D-турів.

Після завершення презентації Главі держави провели коротку екскурсію Луцьким замком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ