Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський: Повернуті з російського полону кораблі відремонтують протягом трьох місяців

Під час робочої поїздки до Миколаївської області Президент України Володимир Зеленський відвідав базу Військово-морських сил України у м. Очакові. Про це повідомляють у прес-службі Глави держави.
Повернені з РФ українські кораблі

Глава держави оглянув кораблі ВМС "Нікополь", "Бердянськ" і "Яни Капу", які Російська Федерація повернула після захоплення у листопаді 2018 року неподалік Керченської протоки.

У Львові розшукали неповнолітню школярку

"Я дуже радий, що наші військові катери на місці. Як і обіцяли, ми повернули і наших моряків, і катери", – сказав Президент.

Володимир Зеленський повідомив, що на кораблях частково відсутнє обладнання та озброєння.

"Те, що ми побачили: справді частково не вистачає обладнання, бракує частини озброєння. Буде розслідування. Ми побачимо всі деталі", – наголосив він.

Також Глава держави уточнив, що протягом трьох місяців катери будуть відремонтовані.

Крім того, Володимир Зеленський поспілкувався з екіпажем суден. Президент подякував морякам за готовність продовжувати службу.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року разом з українськими військовими суднами Росія захопила в полон 22 моряків та 2 працівників СБУ, що перебували на борту. Вони повернулися в Україну 7 вересня у рамках взаємного звільнення Україною та Російською Федерацією утримуваних осіб. Глава держави особисто контролював питання звільнення співвітчизників.

Як писало Гал-інфо, 20 листопада захоплені біля берегів Криму кораблі повернулися в порт Очакова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ