Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Великої Британії

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Про це повідомили у прес-службі Глави держави.

Глава держави подякував Борису Джонсону за тверду та принципову позицію Великої Британії на підтримку України у світлі нещодавніх заяв про можливість повернення Росії до ʺВеликої сімкиʺ.

Було наголошено на неможливості відновлення членства РФ у G7, доки Росія систематично порушує норми міжнародного права та підриває європейську й світову безпеку.

Співрозмовники погодились, що в умовах агресії РФ, що триває в Україні, окупації Криму та невиконання Росією Мінських домовленостей неможливо говорити про повернення РФ на міжнародний майданчик, де вирішуються глобальні проблеми.

Володимир Зеленський отримав запевнення, що така чітка позиція буде продемонстрована у ході чергового саміту ʺСімкиʺ, який відбудеться 24-26 серпня у Франції.

Прем’єр-міністр Борис Джонсон запросив Президента України відвідати Велику Британію з офіційним візитом.

Глава британського уряду також привітав Володимира Зеленського з Днем Незалежності та побажав успіхів і процвітання народові України.

Нагадаємо, Зеленський відреагував на можливість повернення Росії до G8.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ