Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Зеленський розповів про ситуацію в Маріуполі: 98% міста зруйновані, ЗСУ наразі не можуть його розблокувати

Президент України Володимир Зеленський у інтерв'ю французькому каналу BFMTV розповів про теперішню ситуацію в Маріуполі.
Президент України Володимир Зеленський

"Заблоковані і місцеві люди, і діти, і, і люди похилого віку, і військові. Заблоковані в місті Маріуполь. Це більше схоже не на війну, а на терористичну операцію з боку рф щодо Маріуполя і жителів цього міста. Там зруйновано все – 95-98% всіх будівель, всього, що там є. Ми говоримо з вами про школи, дитячі садочки, звичайні житлові квартали, заводи, набережна, це ж морське місто. Все! Ви ж розумієте, що якщо 3-4% щось живого там залишилося - це максимум, і воно так і є", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що у місті постійно ведуться обстріли, тому велика кількість людей просто бояться навіть виходити.

За його словами, деяка кількість людей вирушила в бік території, яку контролює Україна, в бік Запорізької області, а деяка частина людей була евакуйована в бік території, яку контролює рф. Зеленський зауважив, що тисячі людей, які поїхали у бік рф, або тимчасово окупованої частини України, просто зникли.

"Діти, дорослі, вони всі зникли. Вони знаходяться зараз в різних містах, ми знаємо, в таборах спеціальних на російській території, а дехто просто зник. На сьогодні від 3,5 до 5 тисяч дітей, які вирушили в той бік, зникли безвісти. Це страшна трагедія", - сказав Президент.

За його словами, українські війська наразі не мають змоги розблокувати місто.

"Ми не знаємо скільки годин або скільки днів вони можуть там протриматися… Що стосується нашої армії, то дійти в ці окуповані 120 км сьогодні нам не дає техніка російської федерації, щоб сьогодні дійти до військового розблокування міста Маріуполь. Це правда, ми сьогодні зробити це не можемо", - вказав Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ