Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський взяв участь в інтронізації японського імператора Нарухіто

22 жовтня Президент Володимир Зеленський та Перша Леді Олена Зеленська беруть участь в інтронізації японського імператора Нарухіто. Про це повідомили в Офісі Президента України.

Сьогодні це одна з головних світових подій. До Токіо з‘їхалося понад 2000 гостей з більш ніж 180 країн. З новим імператором у Японії почалася нова ера "рейва", що можна перекласти як "гарна гармонія". Нарухіто зійде на 6,5-метровий трон. Традиційна церемонія яскрава і добре продумана.

Остання інтронізація японського імператора відбулася 30 років тому. Володимир Зеленський став першим українським Президентом, запрошеним на церемонію.

Україна є однією з майже 200 країн, представники яких прибули у Токіо для участі в церемонії, яка тривала понад півгодини.

"Для мене велика честь взяти участь в інтронізації Імператора Нарухіто. Проведення стародавнього обряду в сучасній Японії є прикладом того, як в одній державі можуть співіснувати і глибока повага до традицій, і впровадження новітніх високих технологій для поліпшення життя кожної людини", – сказав Володимир Зеленський після закінчення інтронізації.

Нагадаємо, програмою робочого візиту Президента України до Японії передбачені його зустрічі з керівництвом палат японського парламенту, представниками бізнесу, а також низка двосторонніх переговорів з лідерами іноземних країн.

Як писало Гал-інфо, 21 жовтня Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до Японії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ