Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський зустрінеться з Байденом: стала відома дата зустрічі, але в Конгресі виступили проти

Напередодні у Білому Домі заявили, що президент України Володимир Зеленський відвідає США з робочим візитом 30 серпня і зустрінеться з лідером країни Джо Байденом. Проте у Конгресі країни закликали Байдена змінити дату візиту.

Про це інформує РБК-Україна.

Раніше очікувалося, що візит українського президента відбудеться наприкінці липня. 

Проте на сайті Білого дому опублікували повідомлення:

"Президент Байден з нетерпінням очікує можливості вітати президента України Володимира Зеленського в Білому домі 30 серпня 2021 року".

У пресслужбі зазначили, що візит підтвердить непохитну підтримку Сполученими Штатами суверенітету і територіальної цілісності України в період агресії Росії на Донбасі і в Криму.

"Цей візит підтвердить нашу тісну співпрацю в галузі енергетичної безпеки, а також нашу підтримку зусиль президента Зеленського щодо боротьби з корупцією та реалізації програми реформ, заснованої на наших спільних демократичних цінностях", - йдеться в повідомленні.

Згодом у пресслужбі ОПУ повідомили, що Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та керівник Офісу президента Андрій Єрмак найближчим часом вирушать до Сполучених Штатів Америки з метою готувати візит президента Зеленського до Білого дому.

Натомість у Конгресі США звернулись до Білого дому з проханням змінити дату візиту. Очікуються, що Байден перегляне таке рішення. Річ у тому, що в цей час Конгрес США буде на канікулах, які триватимуть з 7 серпня по 20 вересня, що ускладнює планування зустрічей з конгресменами та сенаторами.

"Ми надіслали листи президенту Джо Байдену, закликаючи, щоб цю дату змінили. Я сподіваюсь, що президент це розгляне... Змінити дату не так складно - і дозволити нам провести належний діалог з українським президентом”, - сказала співголова Групи підтримки України у Конгресі Марсі Каптур

Напередодні обрану дату візиту Зеленського розкритикував також сенатор Тед Круз.

“Президент Зеленський не зможе залучити членів Конгресу, які на двопартійній основі протистоять капітуляції Байдена перед Путіним щодо "Північного потоку-2". Мабуть, просто співпадіння”, - написав сенатор у Twitter.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ