Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Земельний ринок Львова підніметься до рівня 2007-го не раніше, як через 5-6 років, – Ігор Гуменчук

Пожвавлення ринку землі Львові очікують не раніше травня–червня цього року. Про це сьогодні, 2 березня під час брифінгу повідомив заступник начальника міського управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Ігор Гуменчук.

  

За словами Гуменчука, управління вивчатиме ситуацію на вторинному ринку землі, аби знати, на що зараз є попит. Враховуючи спад на ринку будівництва житла та великих комерційних об’єктів, на думку чиновника, найближчим часом користуватимуться попитом ділянки виробничого призначення, під невеличкі офіси і готелі, індивідуальне будівництво.

 

«Основна проблема на сьогоднішній день – відсутність банківських кредитів на купівлю землі. Відтак, щоб купити велику ділянку, фірма мусить мати достатньо ресурсів, щоб заплати за неї протягом місця. На сьогодні такий ресурс має дуже мало фірм, – зауважив він.

 

Ігор Гуменчук каже, що на вторинному ринку Львова зараз крутиться багато земельних ділянок вартістю від мільйона доларів до 15 мільйонів, але на них немає покупця, цей сегмент ринку заповнений.

 

«Ми відслідковуємо попит, і щойно з’являється вільний сегмент ринку, пропонуємо свої готові ділянки. Думаю, до кінця року ринок землі підніметься десь на 15-20 % порівняно з нинішньою ситуацією», – говорить він.

 

Втім, каже чиновник, такого пожвавлення земельного ринку, яке було у 2007 році, слід очікувати не раніше, ніж років через п’ять-шість.

 

Ігор Гуменчук також повідомив, що міська рада має на продаж земельних ділянок на 80 мільйонів гривень. Однак, чи вдасться їх продати, залежатиме від економічної та політичної ситуації в країні, ситуації з банківськими кредитами тощо.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ