Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Земля, на якій планують побудувати стадіон до Євро-2012, належить Львову – рішення суду

Виділення 25 га землі на розі Стрийської та Кільцевої поблизу Львівського іподрому для будівництва стадіону до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року є правомірним – таким є рішення Господарського суду Львівської області. 28 лютого суд на своєму засіданні відмовив в задоволенні вимог ТзОВ «Зеленбуд», який оскаржував виділення землі під стадіон стверджуючи, що дана ділянка належить йому. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Львівської міської ради.
«Ми показали, що не дамо нікому шантажувати міську громаду і правда на нашій стороні», - прокоментував рішення суду міський голова Львова Андрій Садовий. «Насправді, декому мало б бути просто соромно за свою поведінку. Коли місто готується до такої великої події, як Єврочемпіонат з футболу, робити спроби під шумок шантажнути місто – це низько. Але зараз всі крапки над «і» розставлено», – зазначив Андрій Садовий.
Нагадаємо, ВАТ „Зеленбуд” заявляло про своє право користуватися ділянкою на вулиці Стрийська-Кільцева площею 25 гектарів, на якій міська влада запланувала збудувати стадіон для проведення Євро-2012. Мерія не визнавала претензій „Зеленбуду”, наполягаючи на тому, що ця земля належить місту.
ВАТ "Зеленбуд" засноване згiдно з наказом регiонального вiддiлення фонду Державного майна України по Львiвський областi за № 551 вiд 18.03.1996 р. шляхом перетворення Львiвського обласного пiдрядного спецiалiзованого ремонтно-будiвельного управлiння зеленого будiвництва у вiдкрите акцiонерне товариство. ВАТ "Зеленбуд" спецiалiзується по вирощуванню дерево-чагарникової продукцiї та квiтково-посадкового матерiалу, а також виконанням робiт по благоустрою та озелененню мiст та сiл Львiвської області. Власником 36.371 відсотків акцій ВАТ "Зеленбуд" є ВАТ "Мiжрегiональний фондовий союз", 33,7 відсотків акції володіють фізичні особи резиденти, 16.7563 – ЗАТ Компанiя з управлiння активами "Карпати-iнвест".
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ