Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Землю на «Рясне-2» продадуть керуючій компанії індустріального парку за 52,5 млн грн

ТзОВ «СіТіПарк Львів», яка є керуючою компанією індустріального парку, отримає земельну ділянку на вул. Шевченка («Рясне-2») у власність. Відповідне рішення сьогодні, 17 грудня, прийняли на сесії міської ради. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За словами в.о. директора департаменту містобудування Сергія Коровайника, перед ухваленням рішення було проведено відповідну експертну грошову оцінку, яка проводиться щоразу, коли продається земельна ділянка. Відтак, вартість продажу ставитиме 52,522 млн грн.

Як раніше вже зазначав міський голова Львова Андрій Садовий, для іноземного інвестора наявність землі є основною умовою інвестицій: якщо ж він не володіє певною земельною ділянкою, то не інвестує в неї жодної гривні. «Це світова норма. І місто має робити все можливе, аби інвестор якомога швидше отримав ділянку у власність, бо якщо він увійде в процес зі своїми коштами, то буде зобов’язаний і надалі інвестувати в будівництво. До того ж, ті кошти, які вони платять за землю, ми використовуємо для підведення мереж. Натомість, сама керуюча компанія опісля інвестує 50 млн євро у придбану ділянку і збудує там близько 30 виробництв. Ціну визначено експертом, і тут немає жодних преференцій ні для кого. Компанія «СТР» є четвертою в Європі за об’ємом промислової нерухомості. Індустріальний парк передбачає велику кількість нових робочих місць і значні поповнення бюджету Львова», – зазначив міський голова.

Нагадаємо, раніше сесія міськради затвердила укладений договір між міськрадою та інвестором – львівською філією компанії СіТіПарк, яка попередньо стала переможцем інвестиційного конкурсу, після чого земельну ділянку в промзоні «Рясне-2» їй надали в оренду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ