Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Жебрівський пояснив, чому добровольців не буде у Широкиному

Добровольчі батальйони не повернуться в Широкине. Про це заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"У тому, що відбувається в Широкиному, нічого страшного немає. Все узгоджується з нормами українського законодавства. За законом, відповідальність за те, що відбувається на фронті, несуть Збройні сили України. Нацгвардія охороняє стратегічні об'єкти і виконує специфічні завдання. Міліція охороняє громадський порядок. Тобто, відбулася звичайна ротація. Усі стратегічні висоти залишаються під нашим контролем. Була інформація, що морпіхи, які змінили підрозділи Нацгвардії, недостатньо екіпіровані. Сьогодні їм доставили 54 тепловізори. Це більш ніж достатньо. Інших потреб у них поки немає. Якщо будуть, вони будуть безпосередньо звертатися до мене", - сказав він.

За словами Жебрівського, указ про повернення роботи силовиків у правове поле віддав президент України.

"Тому батальйони в Широкине не повернуться. Ну хіба що, якщо їх не перепідпорядкують МВС", - сказав глава області.

Нагадаємо, батальйон "Донбас" повністю вийшов з Широкиного. Замість добровольців на блокпостах і на позиціях в Широкиному стали морські піхотинці.

Тим часом у Маріуполі стартувала безстрокова акція проти демілітаризації Широкиного та виведення з фронту добровольчих батальйонів. 

ТСН

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ