Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Жертв обстрілу Маріуполя вже 27, в тому числі двоє дітей

17:01 Кількість жертв ранкового обстрілу Маріуполя збільшилася до 27 жителів, відомо про поранення 97 осіб, у тому числі п'ятьох дітей.

"Вже 27 загиблих (двоє дітей), 97 поранених (5 дітей). Є дуже важкі. Центр допомоги - церква", - написав секретар Маріупольської міськради Андрій Федайна на сторінці в Facebook.

16:20 Прокуратура Донецької області повідомила про 21 загиблого і пораненні 86 осіб, у тому числі трьох дітей.

15:30 Раніше начальник ГУ МВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін повідомив про 20 загиблих.

"Вже надійшло в морг близько 20 загиблих. Ця Цифра зростає", - повідомив раніше Аброськін по скайпу на засіданні оперативного штабу під головуванням прем'єр-міністра Арсенія Яценюка в суботу в Києві.

За його словами, пошукові роботи тривають, до них залучено всі сили МВС.

Раніше було відомо про 16 загиблих, понад 87 поранених.

Аброськін пояснив, що огляд місця події був припинений після другого обстрілу, однак військовослужбовці полку "Азов" продовжують пошукові роботи.

Він також повідомив, що сили міліції повністю заблокували мікрорайон "Східний", правоохоронці охороняють житлогромадян, яких евакуюють в інші частини міста.

В результаті обстрілу Маріуполя бойовиками з "Градів" вранці в суботу, 24 січня, у місті зруйновані будинки і магазини, зупинки громадського транспорту. Місто затягнутий димом, на вулицях розкидані догоряють і знищені авто. Люди масово залишають мікрорайони, які потрапили під обстріл. Працюють пожежники і швидкі.

За даними штабу АТО, територія мікрорайону "Східний" міста Маріуполя була обстріляна бойовиками "ДНР" з боку населених пунктів Саханка, Заїченко. За даними розвідки, було випущено три залпи з трьох установок "Град" по повного боєкомплекту - 120 бойових снарядів.

У прес-центрі сектора "М" повідомили, що один з боєкомплектів "Граду" був випущений безпосередньо по місту, два інших - по блокпостах на околицях Маріуполя. "Під обстріл потрапили блокпости: один в селі Виноградне, інший - при виїзді з міста в Новоазовському напрямку", - уточнила у свою чергу прес-служба маріупольського МВС.

Секретар РНБО Олександр Турчинов звинуватив в обстрілі Маріуполя особисто президента РФ Володимира Путіна. "Те, що сьогодні відбувається на фронті, - це фактично реалізація завдань безпосередньо президента РФ Путіна", - заявив він на засіданні оперативного штабу.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ