Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жінка з відкритою формою туберкульозу викладала фізкультуру в дитсадку

16 листопада всіх батьків, діти яких відвідують дитячий садок № 19 м. Алчевська, що на Луганщині, повідомили про те, що тепер їхні діти перебувають у групі ризику. Оголошено, що у працівниці дитсадка - викладача фізкультури - виявлена ​​відкрита форма туберкульозу.

На батьківських зборах були присутні представники освіти, санстанції, головний лікар тубдиспансеру та інші напівофіційні особи. Обуренню батьків не було меж - як в дошкільному закладі могло статися подібне?!

На запитання батьків "Хто понесе відповідальність за те, що трапилося?", на жаль відповіді так і не отримано. Представники медицини стверджували, що співробітник дитсадка пройшла необхідні медогляди в належний час (півроку назад). Два рази, протягом 6 місяців роботи у дитсадку, хворіла, їй ставили діагноз "алергія",  повідомило видання «Креатив».

Минулого тижня вона знову звернулася до лікарні з нездужанням, її обстежили більш ретельно – і 15 листопада поставили діагноз "туберкульоз у відкритій формі".

Батькам запропоновано дати згоду на проведення обстеження своїх дітей (всього понад 100 дітлахів). У разі відмови "діти в сад допущені не будуть". Головний лікар тубдиспансеру оголосив, що всі обстеження проведуть безкоштовно, "буде виділено автобус, дітей возитимуть організованими групами в тубдиспансер, всі витрати ми візьмемо на себе".

«Якщо раптом у ваших дітей що-небудь буде виявлено, то це не означає, що джерелом зараження може бути саме дитячий сад ... Ваші діти могли заразитися де завгодно – в громадському транспорті, в інших установах та закладах. І ви самі маєте нести відповідальність за це ... Інфікуватися діти можуть у наш час де завгодно», – заявила представник міської санстанції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ