Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жінки у Львові знову говоритимуть, що їх утискають

Всеукраїнська громадська організація „Ліга жінок-виборців України 50/50” за фінансової підтримки Українського жіночого фонду у співпраці з Львівською обласною організацією „Ліга жінок-виборців України 50/50” проводить „круглий стіл” „Час обирати жінок - громадський діалог”. Про це повідомили в ВГО „Ліга жінок-виборців України 50/50”.

Мета „круглого столу”: активне залучення громадськості і політичних сил до обговорення участі жінок у прийнятті рішень на всіх рівнях влади.  Ця проблема особливо актуальна напередодні виборів-2006, оскільки вперше в Україні вибори відбуваються за пропорційною системою, що передбачає обрання депутатами кандидатів, висунутих політичними партіями. З досвіду попередніх виборів за списками політичних партій до Верховної Ради було обрано лише 13 жінок. Ця кількість є неспівставно незначною у порівнянні з тим, як представлені жінки у парламентах європейських країн і особливо там, де державами активно впроваджується ґендерна політика. Співвідношення жінок і чоловіків у Верховній Раді становить 1:19. На сьогодні  жінок–кандидатів зареєстровано 19,05%.
„Соціологічні опитування та аналіз матеріалів передвиборчих з‘їздів політичних партій свідчать про те, що політичні партії не ставлять свідомої мети сприяти досягненню паритетного представництва жінок у радах всіх рівнів. Більш того, можна передбачити, що існує небезпека зменшення жіночого представництва. Сподіваємось, що активний громадський діалог з питань представленості жінок стане сигналом не лише громадської зацікавленості, а й суспільної стурбованості з цієї проблеми, що має стимулювати прийняття політичних рішень у цій сфері”, — йдеться у повідомленні.
Вестиме засідання відома в Україні та за її межами експерт – Тамара Мельник, радник з ґендерних питань Міністра України з питань молоді та спорту, кандидат юридичних наук, авторка багатьох монографій з питань ґендерної експертизи міжнародного законодавства, ґендерного аналізу українського суспільства.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ