Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Жоден населений пункт Волині більше не належить до "червоної" зони

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі Волинської обласної ради, 10 серпня в овальній залі обласної ради відбулось позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням очільника облдержадмінстрації Юрія Погуляйка.
Фото Волинська обласна рада

Голова обласної ради Ірина Вахович та ряд інших членів комісії взяли участь у засіданні за допомогою відеоконференцзв'язку. Безпосередню участь у заході взяли перший заступник голови облради Юрій Поліщук, депутат облради Володимир Бондар, правоохоронці, керівники профільних управлінь та відомств виконавчої влади.
Серед питань порядку денного - встановлення рівнів епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території області.
Директор ДУ "Волинський обласний лабораторний  центр МОЗ" Наталія  Янко у своєму виступі зауважила, що нинішня загальна епідеміологічна ситуація в області є стабільною. За її словами, станом 07.08.2020 року жоден населений пункт області не перебуває у "червоній" зоні, до "помаранчевої" зони віднесено місто Луцьк, Луцький та Любешівський райони,  до "жовтої" потрапили міста Нововолинськ та Володимир-Волинський, а також Ківерцівський та Маневицький райони, решта населених пунктів Волині у "зеленій" зоні. 

"За останній тиждень виявлено 378 нових інфікувань, а це 45-65 випадків інфікувань щодня. Станом на 10 серпня 2020 зареєстровано 4327 випадків COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР, з них  284 у дітей, а це 6,5% від загальної кількості та 560 у медичних працівників, що становить 13 % від загального показника. Відсоток завершених випадків складає 75%, одужало 3163 особи, з них 213 дітей та 451 медичний працівник. На 9% зменшилась кількість хворих з діагнозом пневмонія. На жаль ми маємо 93 летальних випадки, два із яких за останню добу. Показник летальності в області дещо менший від загальнодержавного і становить 2,1%, коли в середньому по Україні  2,3%", - розповіла головний державний санітарний лікар області.
Вона також повідомила, що аналіз поточної епідситуації ситуації свідчить про те, що сьогодні наш регіон має невідповідність лише по одному із чотирьох критеріях, які враховуються при оцінці рівня епідемічної небезпеки, які визначені постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року №641.

 "Це стосується коефіцієнту виявлення випадків інфікування. Він має становити не більше 11% , а на Волині він наразі становить трохи більше 15%. Показник динаміки зростання випадків інфікування станом на 1 серпня у нас не перевищує рекомендованого. Методом ПЛР на виявлення вірусу COVID-19 всього в області обстежено 24 546 осіб, методом імуно-ферментного аналізу наразі обстежено 25 820 чоловік", - зауважила вона.
В.о. начальника управління охорони здоров'я ОДА, депутат облради Людмила Тимощук повідомила, що станом на сьогодні у медичних закладах області, визначених для надання допомоги хворим на коронавірус, значно зменшилось навантаження на ліжкомісце.  

"Загальна кількість інфікованих, які перебувають на лікуванні у стаціонарі    складає 23% від загальної, коли під час першої хвилі цей показник сягав 29%. Ми активно працюємо над питанням зниженням показника виявлення випадків інфікування. Коли місяць тому цей показник становив 22% , то станом на сьогодні ми маємо 15,4%. Проведена роз'яснювальна робота з керівниками медичних установ області і як результат маємо збільшення кількості обстежень методом ПЛР", - наголосила вона.

За словами Людмили Тимощук, на завершальній стадії облаштування ПЛР лабораторії при обласній клінічній лікарні, що має запрацювати вже до кінця цього тижня.

Головам РДА, виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад та ОТГ регіональною комісією рекомендовано забезпечити дотримання карантинних обмежень та заборон визначених постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року №641. Окремо голова ОДА Юрій Погуляйко звернувся до першого заступника Луцького міського голови Григорія Недопада із проханням звернути особливу увагу правоохоронних органів на роботу спортивних залів та фітнес-центрів, які розташовані в обласному центрі та проконтролювати дотримання ними усіх карантинних обмежень. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ