Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жодна громадська організація не може імпічментнути Садового чи розпустити Львівську міськраду

Суб’єктами звернення до Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Верховної Ради України щодо розпуску Львівської міської ради може бути виключно міський голова Львова Андрій Садовий і лише за умови доведення незаконних дій міської ради. Або ж інша підстава – висловлення недовіри депутатському корпусу шляхом проведення місцевого референдуму. Про це сьогодні, 15 березня, в коментарі Гал-інфо повідомив голова комісії законності Львівської міської ради Любомир Мельничук.

За його словами, що стосується питання відставки міського голови, то міська рада може винести рішення про недовіру міському голові, або ж подати звернення до Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Верховної Ради України з цього приводу. Інші суб’єкти звернення до Комітету законодавством не передбачені.

За словами Любомира Мельничука, йому з приводу звернення ГО «Спас» до Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Верховної Ради України ГО «Спас» нічого не відомо.

Нагадаємо, що сьогодні, 15 березня, під час прес-конференції представники ГО «Спас» повідомили, що 12 березня подала звернення до голови Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Верховної Ради України Олександра Омельчинка з проханням розглянути матеріали порушень міського голови Львова Андрія Садового та депутатського корпусу Львівської міської ради, які замість виконання своїх повноважень займаються взаємним поборюванням, чим шкодять інтересам громади Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ