Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Жодної кримінальної справи не було, і ніхто мене не шукав – Микола Білоконь

Екс-глава МВС Микола Білоконь стверджує, що проти нього в 2005 році не було порушено жодної справи і його не шукав Інтерпол."Не було ні однієї кримінальної справи! Усе це брехня", - заявив він в інтерв'ю газеті "Сегодня", реагуючи на зауваження, що проти нього в 2005 році, коли він утік до Росії, порушили низку кримінальних справ.

 

"Для того щоб порушити хоча б одну з них, потрібно було мати докази. А їх не було і не могло бути. Мене свого часу ще Леонід Кучма попереджав: "У тебе така посада, що ти повинен бути чистіший за дружину Цезаря!" І я це запам'ятав", - сказав Білоконь.

 

"Крім того, працювати з документами мене свого часу навчив майбутній мій заступник, генерал міліції Михайло Васильович Корнієнко...", - додав він.

 

Білоконь також стверджує, що Інтерпол його не шукав: "Уявіть собі, не шукав".

 

"Я навіть зустрічався з керівниками цієї організації (Інтерполу). Вони мені сказали, що українські колеги їх наполегливо просили оголосити мене в міжнародний розшук. Але документів ніяких не надали. А порушувати закон в Інтерполі відмовилися", - заявив екс-голова МВС.

 

Він підтвердив, що в 2005 році спілкувався телефоном зі своїм наступником на посаді голови МВС Юрієм Луценком.

 

"Так. Він мені дзвонив. Я щойно вийшов з лікарні. І тут дзвінок... Претензій він мені не пред'являв. Запитав, чи планую я повертатися додому. Побажав одужання й усе. Думаю, що він просто повинен був відзвітуватися в секретаріаті президента про пророблену роботу. Ось і подзвонив", - сказав Білоконь.

 

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ