Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жодних підстав порушувати кримінальну справу проти Зварича немає – адвокат Руслана Юхименко

Екс-суддя Ігор Зварич до березня повинен закінчити ознайомлюватися з матеріалами порушено проти нього кримінальної справи. Про це сьогодні, 9 лютого, під час прес-конференції повідомила адвокат Зварича Руслана Юхименко .

 

За словами адвоката, слідчі не відреагували на прохання її підзахисного надати для ознайомлення всі матеріали справи. «Надали тільки один том справи, хоча всього їх є 43. Читати їх доводиться в жахливих умовах, в цьому приміщенні сиро і холодно, важко витримати довге перебування. Ігор Зварич  може прочитати лише декілька сторінок в день, а мені, як адвокату, не дозволяють фотографувати матеріали, що є порушенням закону», – говорить Руслана Юхименко.

 

Адвокат каже що вона та її підзахисний ознайомлюються зі справою щодня. та все одно, нереально встигнути переглянути всі матеріали до березня, як того вимагають слідчі.

 

Руслана Юхименко наполягає що немає підстав як для утримання Ігоря Зварича під вартою, так і для порушення кримінальної справи.

 

Вона наголосила, що справа проти Ігоря Зварича порушена безпідставно за зверненням громадянина Залізного, який начебто дав йому хабар у розмірі 100 тисяч доларів.

 

Слідчий Жербицький, за її словами, казав, нібито Зварич підготував два взаємовиключні рішення по справі, і через рік було прийнято рішення не на користь Залізного. Адвокати запевняє, що Зварич взагалі не займався цією справою. «Цю заяву було сфабриковано для того, щоб порушити кримінальну справу відносно Зварича», – каже вона.

 

«Слідчі також заявили, що екс-суддя, покидаючи медичний заклад, начебто залишив розписку, де визнавав себе хабарником. Це також не відповідає дійсності. Ця інформація була подана, щоб сформувати певну суспільну думку про нього як про злочинця», - додала адвокат.

 

Права її клієнта, каже Юхименко, постійно порушувалися, з моменту затримання більшість  з його скарг чи звернень ні дійшла до адресата, хоча він писав усім, починаючи від президента, закінчуючи вповноваженим з прав людини. Позови Зварича також відмовляються розглядати суди. Взяли до розгляду лише його позови до газети «Факти». І тільки кілька днів тому окружний суд Львівської області  взяв до розгляду його подання на президента.

 

Захисник екс-судді каже, що  під час розслідування справи було багато порушень з боку генеральної прокуратури, високопосадовців. У ЗМІ з’являється багато неправдивої інформації з приводу розслідування справи, а також з приводу її порушення. З’являється інформація начебто з джерел в прокуратурі, СБУ, невідомих джерел. Представники СБУ та Генпрокуратури називають Зварича злочинцем, хабарником тим самим порушуючи його права людини, презумпцію  невинуватості.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ