Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Жовківська райрада скерувала звернення до Президента, прем’єра та спікера щодо ситуації на українсько-польському кордоні

Жовківська районна рада терміново скерувала звернення до Президента України Віктора Ющенка, прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та голови парламенту Арсенія Яценюку щодо наведення на міждержавному рівні порядку з видачею шенгенських віз громадянам України. Про це «Гал-info» повідомив голова Жовківської районної ради Михайло Заболоцький.
«Звернення було прийнято на направлено керівникам держави у суботу, 12 січня. Причина цього проста: у зв’язку із ситуацією на українсько-польському кордоні. Адже наші громадяни здавали усі документи для отримання шенгенських віз, сплачували усі необхідні державні податки, проте усі отримали відмову у отриманні віз. Крім того, згідно із правилами видачі віз, сплачені кошти не повертаються. І для того, щоб не було ескалації конфлікту, його напруження та загострення у субота Жовківська райрада прийняла звернення до перших осіб держави із вимогою на міжнародному рівні врегулювати ситуацію із видачею шенгенских віз. Люди незадоволені, адже жителі Польщі їздять взагалі без віз, а громада Жовкви розуміє таке незадоволення своїх мешканців», – резюмував Заболоцький.
Нагадаємо, 11-12 січня мешканці населених пунктів українсько-польського прикордоння пікетували перед переходом у Краківці та Раві-Руській, вимагаючи спростити умови перетину українсько-польського кордону, які значно ускладнилися після вступу Польщі у Шенгенську зону. Пікетувальники на кілька годин перекрили дороги міжнародного значення.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ