Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Жовківський район тимчасово вивозить сміття до Рави-Руської

Громада Жовківського району домовилась про те, що возитиме своє сміття на сміттєзвалища м. Рава-Руська. Про це учора, 1 червня, під час прес-конференції розповів депутат Жовківської районної ради Богдан Юрдига.

«Таке рішення є тимчасовим і сміття вивозитимуть туди протягом короткого терміну, поки йдуть пошуково-рятувальні роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі», - зазначив Богдан Юрдига.

Він також наголосив, що Львів продукує стільки сміття, скільки цілий район, а тому жодне сміттєзвалище в області не погодиться приймати сміття зі Львова постійно.

Водночас він нагадав, що Грибовицьке сміттєзвалище ще 11 років тому приписом головного санітарного лікаря області мало бути закрите.

«Якщо переглянути статистику, то мешканці Грибовичів, Малехіва та Дублян хворіють більше, чим інші мешканці району. В основному це онкологія та інші хронічні хвороби. Маємо розуміти, що жодної рекультивації сміттєзвалища проведено не буде до того часу, поки туди возитимуть сміття», - сказав Юрдига.

Він нагадав, що сучасні карти сміттєзвалища вже не відповідають картам 2014 року, адже воно суттєво розрослося і збільшилося за площею.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ