Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Жукровський звільнив відділ примусового виконання

За неефективну роботу начальник львівської юстиції Ярослав Жукровський у п’ятницю, 24 лютого, звільнив майже весь відділ примусів, а саме 90% державних виконавців підрозділу. Сам керівник відділу перебуває на лікарняному, а ще один державний виконавець у відпустці.

Про це Форпосту повідомили джерела в органах юстиції.

Вже з понеділка у Львівській області виконання всіх судових рішень на суму від 3 до 10 мільйонів гривень, а також виконавчих проваджень, де боржниками є територіальні підрозділи центральних органів виконавчої влади та місцеві державні адміністрації фактично є неможливим через те, що відділу примусового виконання рішень не існує.

Як зазначає джерело, таке рішення начальника обласної юстиції було пов’язано із нібито результатами колегії Міністерства юстиції України, де роботу по цьому напрямку було визнано незадовільною, а також численні скарги громадян на хамство виконавців відділу.

Також джерела говорять про те, що радикальне розформування відділу пов’язане з ймовірними зловживаннями в роботі державних виконавців відділу за попередній рік, про що говорили в Міністерстві юстиції України.

Довідка.

Відділ примусового виконання рішень обласної юстиції – елітний відділ територіального органу юстиції, який виконує найбільші виконавчі провадження на суму від 3 до 10 мільйонів гривень та всі рішення, які стосуються центральних і місцевих органів виконавчої влади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ