Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Журналіст: "Місцеве м'ясо відмовляється йти у наступ на Донецький аеропорт"

Війна повним ходом. Чергова спроба ідіотів взяти штурмом Донецький аеропорт провалилася. Місцеве м'ясо відмовляється йти у наступ і росіянам доводиться використовувати кадрові частини, переодягнені в "ополчення".

Про це на Фейсбук написав Peter Shuklinov.

І далі:

"Так, я розумію, що наказ. Але вибір таки залишається завжди. І ось що тепер? У чужій країні. У чужій холодній землі. І навіть у чужій формі. А кіборги в порядку. По всій лінії розмежування: арта працює, техніка працює, бійці працюють (все виключно у відповідь, зрозуміло).

По всій лінії розмежування йдуть бої. Росіяни кажуть про сотні вбитих і сотні знищеної техніки з нашого боку. Це зрозуміло. Це ми вже проходили. Цікаво інше.

На пропагандистських сайтах терористів сьогодні дали зведення по СВОЇХ втратах за добу (тобто дали офіційно цифри): "П'ять танків, дев'ять БТР, два БМП, БМД, два Урали, два пікапи, п'ять мінометів, одна гаубиця, невстановлене число загиблих і поранених". Посилання на сайти ідіотів давати не буду. Кому цікаво - вбийте в гугл цитату.

Цікава остання строчка по втратах піхоти. Насправді, при таких втратах в техніці можна прикинути, що тільки операторів всього цього заліза загинуло не менше як 50 осіб. Скільки терористів знищено піхотою, скільки знищено супроводжуючих техніку - ось тут дані знайти складно. Але техніка - це завжди прикриття піхоти. Тобто її завжди більше, ніж техніки та її операторів.

Учора втрати бойовиків нашою стороною оцінювалися до 250 осіб (цифра тільки по району ДА). Тепер можна уявити, скільки гине всього цього м'яса уздовж всієї лінії розмежування. За добу ця цифра підскочила мінімум удвічі.

Знаючи кухню зсередини, спробую пояснити ще дещо. Як підраховуються втрати ворога? Якщо хто не знав - відкриваю військову таємницю: розвідка - р-р-раз; дані перехоплень - д-д-два; дані навідників перед нанесенням удару артилерії - т-т-три. Але хто повірить, якщо РНБО, наприклад, зараз заявить про 500 знищених терористів? Та ніхто не повірить. Тому що більшість вважає, що війна йде на якомусь маленькому відрізку, де відбуваються якісь локальні зіткнення. А адже воюють десятки тисяч з обох сторін. При цьому не забувайте, що наші в окопах і бліндажах, а ворог на марші. Під час нападу втрати значно вище, ніж при обороні. Ми можемо практично нічого не втрачати, а ворог гине і буде гинути сотнями.

Наостанок ще одна деталь. Додайте до всього вище перерахованого, що офіційні цифри втрат росіян і терористів (та й наші теж цим грішать) завжди занижуються. А тепер можете самі зробити висновок, що зараз відбувається в зоні АТО, якщо росіяни і терористи публічно говорять, що за добу втратили 28 різних одиниць техніки".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ