Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Журналіст просить НАБУ звернути увагу на декларацію екс-банкіра Ігоря Грицака

Редактор львівського правозахисного сайту «Правком» Віктор Корнієнко звернувся до Національного антикорупційного бюро України з проханням вжити заходів для проведення перевірки відомостей, наведених в е-декларації колишнього голови правління збанкрутілого «Укргазпромбанку», а нині – посадової особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Грицака Ігоря Юліановича.

У зверненні журналіста вказано, що з приводу перевірки е-декларації Ігоря Грицака, який в лютому .2015 року був призначений директором-розпорядником ФГВФО Костянтином Ворушиліним на посаду провідного   професіоналом з питань врегулювання неплатоспроможності банків відділу запровадження процедури тимчасової адміністрації та ліквідації департаменту врегулювання неплатоспроможності банків, він неодноразово звертався до Національного агентства з питань запобігання корупції.

Підставою для цьго стали факти, що були виявлені у ході аналізу е-декларації Ігоря Грицака, яка охоплює 2016 рік, та які свідчать про внесення декларантом завідомо недостовірних та неповних відомостей.   Зокрема, у зверненні на адресу НАЗК йшлося про житловий будинок  в селищі Славське Сколівського району (загальною площею 270 кв. м.), що належить Грицаку  на праві власності, та який він останні кілька років використовує у якості відпочинкового комплексу «Карпатська казка», що  здається в оренду туристам.  Натомість в електронній декларації зазначено, що Грицак у даному будинку проживає.

У зверненні також зазначалося, що будинок Ігоря Грицака та будинок його сина Остапа Грицака (який також входить в склад відпочинкового комплексу «Карпатська казка» та відомості про який не було внесено до е-декларації) в селищі Славське знаходяться на одній вулиці з житловим будинком (загальною площею 295,2 кв. м.), що належить директору-розпоряднику  ФГВФО Костянтину Ворушиліну.

Однак, стверджує журналіст, належної реакції з боку НАЗК на його звернення, запити не послідувало. Останні чотири місяці з даного органу йому приходять відписки, у яких, зокрема, повідомляється,  що Національне агентство розпочало збір фактичних даних, на підставі яких буде  встановлено наявність або відсутність у декларації Грицака І.Ю. недостовірної інформації. При цьому посадовці НАЗК нічого не повідомляють, скільки часу буде тривати збір даних стосовно декларації Грицака І.Ю.

«З огляду на такі відповіді, враховуючи, що факти декларування Грицаком І.Ю. недостовірних відомостей є очевидними (ці відомості легко перевірити, використавши для порівняння інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно) вважаю, що посадовці Національного агентства з питань запобігання корупції умисно затягують прийняття рішення про проведення повної перевірки електронної декларації Грицака І.Ю. за 2016 р.», - зазначено у зверненні журналіста. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ