Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Журналісти рекомендують детальніше вивчати програми партій і блоків

Сьогодні, 23 березня, Львівська спільнота інтернет-сайту „Майдан” оприлюднила результати аналітичного опитування, яке здійснювалося в рамках проекту Альянсу громадянських активістів „Майдану” — „Усвідомлення вибору 2006: інтерактивне співставлення очікувань виборців і обіцянок політичних сил”.

Як відзначила адміністратор сайту Мар’яна Сварник, для опитування були визначені 12 загальнонаціональних і 12 регіональних питань, які хвилюють виборців. За її словами, ці питання були вивішені на сайті майдану, окрім того, паралельно були напрямлені в партійні осередки та штаби. „Блок Вітренко у Львові випав з опитування, оскільки він не має підтримки; відмовились відповідати на запитання Партія Регіонів, КПУ, ПРП-Пора”, — розповів регіональний координатор проекту Ярослав Сватко.
За його словами, результати опитування серед населення продемонстрували, що головною проблемою на Львівщині є прозорість влади та соціального сирітства. Окрім того, мешканці області негативно ставляться до вирішення проблем з допомогою референдуму. Що стосується політичних партій і блоків, то основними проблемами, на їх думку, є проблеми житлово-комунального господарства, депутатської недоторканності та непрозорості влади.
Проведене в рамках проекту опитування продемонструвало, що проблематику прозорості та відкритості влади і виборці і політики вважають однією із пріоритетних. Практично всі політики дійшли висновку, що рівень урахування думки громадян при ухвалення рішень щодо економічного соціального та культурного розвитку їхнього регіону є низьким і запропонували підходи до виправлення становища на краще. В рамках опитування були проаналізовані виборчі програми політичних партій та блоків, які за словами адміністратора сайту цього року сформовані якісніше, ніж за попередні роки. Ярослав Сватко зауважив, що оприлюднені результати опитування є лише початковими, оскільки ще не всі дані опрацьовані. Подальші опитування будуть вивішені на сайті майдану.             
Альянс громадянських активістів „Майдану” розробив рекомендацію у три кроки, які б допомогли усвідомити вибір громадян.
Перший: необхідно взяти аркуш паперу і написати на ньому дві суспільні проблеми, вирішення яких ви вважаєте потрібним і реальним, а також одну проблему, яку вирішити на вашу думку неможливо.
Другий: знайти у програмах партій та блоків, що мають реальні шанси на перемогу шляхи вирішення цих проблем.
Третій: обрати ту партію чи блок, чиї підходи до вирішення двох перших проблем, на вашу думку, є реальними, а програми не містять обіцянок вирішити третю проблему.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ