Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Журналісти з Азербайджану, Білорусі, Казахстану та Польщі прибули на Львівщину

1/3
Як інформують у прес-центрі Львівської ОДА, сьогодні, 13 листопада, відбулася зустріч журналістів з Азербайджану, Білорусі, Казахстану та Польщі, які прибули на Львівщину в межах промоційного туру, з представниками Львівської ОДА.

Привітала журналістів керівник апарату Львівської ОДА Маріанна Вільшинська.

«Ми раді вітати вас на Львівщині. Маю переконання, що після поїздки Львівщиною у вас дуже швидко з’явиться бажання повернутися сюди ще раз»,- зазначила Маріанна Вільшинська.

Про економічний та туристичний потенціал області розповіли директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів та начальник управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталія Табака.

«Львівщина завжди була цікава в багатьох сенсах, але упродовж останніх років вона себе кристалізувала і в економічному, соціальному, туристичному та інших планах. Це викликано зокрема тим, що в інфраструктуру Львівщини було залучено багато бюджетних коштів. Це робилося, як і для населення, бізнесу, так і для туристичної привабливості області. Все це призвело до того, що у нас збільшився туристичний потік, відповідні надходження і офіційні платежі від туризму і товарообіг в різноманітних галузях. Іншим критерієм, який свідчить, що Львівщина є туристчно гостинною, це аеропорт імені Данила Галицького, який упродовж останніх років збільшує і пасажиропотоки і розширює географію польотів », - розповів Роман Филипів.

«Для нас важливо те, що ви зможете на власному досвіді відчути та спробувати ті туристичні пропозиції та продукти, якими гостинна Львівщина і передати усе своїм читачам. Сьогодні 25 % пам’яток історико-культурної спадщини, які зосереджені в Україні, розташовані на території Львівської області.  Ми багаті 5 об’єктами спадщини ЮНЕСКО. Це центральна частина Львова, а також 4 дерев’яні церкви в області. Також це «зелене серце» Львівської області – Карпати, де є зручна логістика, а також різноманіття туристичної пропозиції, гірськолижні курорти для активного зимового відпочинку, 7 бальнеологічних курортів, 200 джерел мінеральної води, які мають покази для лікування різноманітних захворювань», - розповіла Наталія Табака.

Відтак, сторони порушили питання країн, туристи з яких найбільше відвідують Львівщину, агро- та медичного туризму, відношення внутрішнього туризму до зовнішнього, а також залучення проектів міжнародної технічної допомоги для розвитку туризму.

Додамо, що  журналісти з Азербайджану, Білорусі, Казахстану та Польщі в межах промоційного туру Львівщиною вже відвідали Львів. Наступними зупинками стануть смт. Славське – м. Трускавець – м. Яремче – Буковель.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ