Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Журналісти-початківці презентували 11-й випуск молодіжного журналу "JournTeam"

11-й випуск молодіжного журналу "JournTeam" вже доступний для громадськості. Це успішний проєкт від випускників команди "Стань журналістом у молодіжному просторі". про це повідомили 12 листопада Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Тематика листопадового випуску – осінь. На сторінках видання –дрібнички, які створюють атмосферу в побуті, статті про моду, філософію, кулінарні поради, рекомендації фільмів.

Серед цікавинок - інтерв’ю з відомою тревел-блогеркою, на рахунку якої 59 відвіданих країн. Христя Жук розповідає про значення подорожей у її житті, як їй вдається популяризувати українське та які  корективи вніс карантин у світовий туризм. Дівчина також дає корисні поради юним мандрівникам.

Редактори розповідають, якщо схарактеризувати 11-й випуск одним словом, то це буде слово «хюґе». Це данське слово, яке символізує настрій затишку та комфортного спілкування. Саме такою, на думку авторів випуску, і має бути осінь.

«Цього місяця вирішили допомогти читачам вловити осіннє хюґе. Попри холод відчувати тепло та ділитися ним, попри хмуру погоду вловлювати радість. Глінтвейн, м’яке та затишне хатнє взуття, теплі пальта та хороші фільми – це девіз нашої осені! Шукаємо щастя в дрібничках, аби жоден холод та вірус не був для нас загрозою», - зазначила Дара Дворецька.

Авторами журналу «JournTeam» є журналісти-початківці, випускники програми «Стань журналістом у молодіжному просторі». Це двомісячне навчання для студентів різних спеціальностей, випускники якої успішно реалізовують себе у теле- та радіожурналістиці, друкованих виданнях.

«Стань журналістом у молодіжному просторі – це медіа школа, яка вже діє понад три роки. Ми допомагаємо студентам зробити свій перший крок у медіа, обрати напрямок в якому б вони хотіли надалі розвиватись. Через журнал, до прикладу, вони можуть отримати свій перший досвід публікацій»,- розповіла засновниця та ідейний натхненник школи Вероніка Кашинська.

Журнал «JournTeam» став медійним проектом однієї із команд випускників школи. Результат сподобався, вирішили продовжити на постійній основі. Сьогодні ж молодь має свої рубрики і відповідальності, де реалізовує власні таланти. Над одним випуском працює приблизно 10 людей.

«Журнал робить молодь для молоді. До роботи журналу наразі не долучені відомі в журналістському середовищі редактори чи автори. Весь контент – це праця наших випускників. І це не лише наповнення, а й також верстка редактура, оформлення. Також, якщо в ілюстраціях до тестів можна використовувати картинки, які є у вільному доступі, то обкладинка – це авторська праця наших журналістів», - додала Вікторія Кашинська.

Сьогодні, журнал «JournTeam» виходить щомісяця та доступний онлайн на платформі issuu.com. Зокрема, 11-випуск можна переглянути за посиланням.

Проте плани у молодих журналістів – амбітні, стати першим молодіжним медіа на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ