Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Жириновський вважає Росію відповідальною за аварію Ту-154 під Смоленськом

Сьогодні, 14 квітня, лідер російської партії ЛДПР Володимир Жириновський виступив на пленарному засіданні Держдуми РФ і заявив, що відповідальність за аварію Ту-154 під Смоленськом несе Росія.

За словами депутата, сторона, що зустрічає, повинна була зробити все, щоб катастрофи не сталося. "Якщо ми дозволяємо сідати в туман чужому літаку з політичною елітою цілої країни - це наша з вами відповідальність", - заявив Жириновський.

Він зазначив, що в тих умовах польський екіпаж не міг прийняти адекватне рішення. "Він (командир екіпажу), що, знає цей аеродром, цю погоду, цю країну? Це тільки російський льотчик: 100 разів сідав, він там нормально посадить літак. Це військовий аеродром. Там же немає будівлі аеропорту. Ліс і злітно-посадочна смуга. Тому нехай наш комітет з транспорту цим займеться", - запропонував лідер ЛДПР.

На думку Жириновського, для запобігання подібних трагедій у майбутньому в Росії потрібно "відновити правило, за яким при будь-якому погіршенні погодних умов аеропорт закривається для будь-яких літаків, хоч група бомжів летить на риболовлю кудись, хоч президент будь-якої країни".

Нагадаємо, літак польського президента Леха Качинського Ту-154, на борту якого перебувало 96 осіб, розбився під Смоленськом вранці 10 квітня. За попередніми даними, літак зачепився за верхівки дерев в умовах поганої видимості через сильний туман. У результаті авіакатастрофи не вижив ніхто.

Раніше генеральний прокурор Польщі Анджей Серемет заявив, що поки немає доказів того, що пілота президентського літака змусили йти на посадку в несприятливих умовах.

Тим часом, деякі ЗМІ повідомляли, що Лех Качинський сам віддав наказ про посадку незадовго до аварії, незважаючи на те, що диспетчери рекомендували екіпажу не сідати в аеропорту Смоленська через сильний туман і порадили вийти на другий захід і прийняти рішення про відхід на запасний аеродром.

Кілька днів тому депутат польського сейму Артур Гурський заявив, що Москва несе моральну відповідальність за трагедію під Смоленськом. Він припустив, що Росія не хотіла бачити на церемонії в Катині польського президента, щоб нібито не затьмарювати ранг зустрічі прем'єрів двох країн, яка відбулася кількома днями.

Сьогодні Гурський, чиї слова викликали хвилю обурення, перепросив керівництво РФ. У своє виправдання він заявив, що цю заяву було зроблено "у стані глибокого шоку", переда Кореспондент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ