Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Живих грошей Москва не побачить: Золотухін - про угоду Росії та Індії щодо С-400

Заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін вважає, що угода про купівлю Індією ракет С-400 "Тріумф" у Росії носить виключно психологічний і геополітичний вимір.

Таку думку він висловив на своїй сторінці у Facebook, передає Укрінформ.

"Угода, скоріш за все, була розроблена за офсетною схемою, оскільки обсяг не маленький, а Путін знаходиться у поганій переговорній позиції, і ця угода потрібна була йому більше. Тобто живих грошей Москва не побачить. Угода має виключно психологічний і геополітичний вимір", - зазначив Золотухін.

Теоретично, додав він, американська сторона має односторонню можливість накладати свої санкції на країни, які порушують санкційний режим стосовно торгівлі з Росією. "Однак, скоріш за все, робити цього не буде, через важливість Індії в контексті стримування Китаю", - припустив заступник міністра.

"Ми також постачаємо в Індію товари подвійного призначення (наприклад, КрАЗи). Так що, як завжди - nothing personal, just bussiness", - додав Золотухін.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді та президент РФ Володимир Путін підписали угоду про закупівлю Індією п'яти полків С-400 "Тріумф" на загальну суму 5,43 млрд дол. Передбачається, що Індія заплатить авансом 15% від суми контракту, а інша частина буде пов'язана з термінами поставок. Перший комплекс при цьому повинен бути введений в дію протягом 24 місяців після укладення договору.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ