Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зі Львова на Київ їдуть автобуси з активістами, везуть ліки

У Львові продовжують відправляти активістів на Київ, чотири рази на день відправляють автобуси із активістами. У списки можна записатися заздалегідь або відправлятися просто з центру міста, якщо є вільні місця у приватному транспорті.

Львів'яни збирають гроші на потреби Майдану. Скриньки стоять у гарнізонному храмі св. апостолів Петра і Павла в центрі міста. Щосекунди туди кидають гроші, люди навіть стають у чергу. Львів'яни приносять по кілька тисяч гривень від організацій, по 100-200 кидають пенсіонери, туристи кидають свою національну валюту. Працівникам храму довелося кілька разів спорожнювати скриньки, аби гроші могли туди поміститися.

На своїй сторінці у Facebook  настоятель храму о. Степан Сус, повідомив що 23 січня станом на 17:00 у гарнізонному храмі св. апостолів Петра і Павла (Костел єзуїтів) люди пожертвували на потреби Майдану в Києві 425 тис. грн, 570 доларів США та 45 євро. Збір коштів у костелі оголосили вчора пообіді, до вечора зібрали понад 10 тис. грн.

На потреби Євромайдану збирають у центрі Координаційного штабу, що розташований у "Віденській кав'ярні" на просп. Свободи, 12. Станом на сьогодні зібрали 180,8 тисячі гривень, 600 доларів, 40 євро і 5 тисяч рублів. Із цих коштів понад 50 тисяч витратили для того, щоб відправити людей до Києва.

Загалом понад 660 тисяч гривень передадуть у столицю на потреби майдану. Так само у Віденській кав'ярні збирають одяг, продукти та засоби спец захисту. Кажуть, що дуже бракує касок із ліхтариками, карематів, теплих речей. Медикаментів зібрали достатньо, у храмі їх фасують за призначенням та пакують у багажники автобусів, які їдуть у столицю.

Збір необхідних речей та коштів продовжується і в наступні дні: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла - м. Львів, вул. Театральна, 11 (032) 235 76 76
067 671 42 16.

gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ