Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Злиття операторів продуктового роздрібу в Західній Україні «Пакко» і «Агроконтракт» не відбулося

Злиття крупних операторів продуктового роздрібу в Західній Україні - мереж "Пакко" і "Агроконтракт" - не відбулося, пише «Комерсант-Україна» . 

Об'єднати бізнес з подальшим залученням коштів великого західного інвестиційного фонду в компаніях "Агроконтракт" (18 супермаркетів "Колібріс" і 2 дискаунтера "Наш") і "Пакко" (88 супермаркетів "Вопак") вирішили восени 2009 р. Але компанії так і не уклали операцію. "Переговори припинено, у власників мереж різні погляди на ведення бізнесу, - повідомив заступник голови наглядової ради 'Пакко' Олег Мерченко. - Не були вирішені питання процедури об'єднання і розподілу частки в новій компанії".

У "Агроконтракті" вже зацікавилися дрібнішою мережею - компанія почала процедуру due diligence мережі "Наш край", що об'єднує 55 магазинів (з них 29 франчайзингових) в Західній Україні, розповів на умовах анонімності один з учасників ринку.

"Наш край" давно шукає партнера - компанія заявляла про готовність продати 25% акцій, розраховуючи виручити не менше як 7 млн дол. Сума, в яку власники "Наш край" оцінили мережу, дуже завищена при тій виручці, яку генерують магазини", - сказав один з інвестиційних аналітиків. Заявлений обіг компанії в 2009 р. - 450 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ