Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Змагання зі спідвею таки відбудуться 30 вересня

На стадіоні Спортивного клубу армії у Львові 30 вересня відбуватиметься розіграш другого етапу кубку МАСЕС (Середньоєвропейська мотоциклетна асоціація). Нагадаємо, що через несприятливі погодні умови змагання не вдалося провести 26 серпня, організатори змагань перенесли цю подію на останній день вересня. Про це „Гал-info” розповіла представник інформаційного центру Львівського спортивного клубу мотоциклетного спорту „СКА-Спідвей” Анна Савчик.

У зв’язку із зміною дати проведення змагань дещо зміненим буде склад учасників. Зазначимо, що, як повідомили у Гідрометцентрі, 30 вересня синоптики очікують вночі короткочасний дощ, вдень — без істотних опадів.  
     MACEC (Середньоєвропейську мотоциклетну асоціацію) було утворено 2003 року. Польща, Словаччина та Україна об’єднали свої зусилля для розвитку мотоспорту та мототуризму, налагодження співпраці у рамках UEM (Європейського мотоциклетного союзу) та FIM (Міжнародної федерації мотоспорту). Згодом до цих трьох країн приєдналась Білорусь. А надсилати своїх спортсменів для участі в змаганнях також виявляють бажання національні федерації Угорщини, Румунії та Чехії. Кубок МАСЕС став першим результатом діяльності Середньоєвропейської мотоциклетної асоціації,  президентом якої є Анджей Гродскі (Польща), а віце-президентом – Сергій Лятосінський (Україна). Ідея проведення серії перегонів серед гонщиків середньоєвропейських країн дуже швидко здобула популярність. 2004-го дебютного року в змаганнях взяли участь більше сорока гонщиків з України, Польщі, Словаччини, Чехії, Румунії, а на заключному етапі долучилися представники Угорщини, Німеччини і Австрії. Відзначимо, що з кожним роком збільшується кількість бажаючих позмагатися за призи Середньоєвропейської мотоциклетної асоціації.
Львів втретє виборює право приймати на своєму треку етап Кубка МАСЕС. Велике значення має успішний досвід організації міжнародних турнірів в нашому місті. Варто відзначити, що переможцем першого етапу став молодий український гонщик Андрій Карпов.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ