Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Змінена Конституція сьогодні сприяє авторитарним тенденціям прем’єра – Юрій Ключковський

Ревізована Конституція України, яка начебто мала протидіяти авторитарним тенденціям колишнього Президента, сьогодні сприяє авторитарним тенденціям теперішнього прем’єра. Про це заявив народний депутат, представник Президента в парламенті Юрій Ключковський, коментуючи необхідність перегляду політичної реформи. Повідомила «Гал-info» прес-служба «Нашої Україна».

“Рік, який скоро мине, від початку дії змін до Конституції, і півроку відтоді, як вони набули остаточної сили, на практиці показали, що аргументи противників Конституційної реформи були абсолютно справедливими, – сказав Юрій Ключковський. – Сьогодні ми маємо абсолютно розбалансовану систему влади в умовах керівництва авторитарно налаштованого лідера Кабінету Міністрів”.
“Нині існує ціла низка конфліктних ситуацій, які випливають з розбалансованості системи влади і знижують не тільки рівень стабільності політичної в Україні, а й ефективності здійснення влади і національних інтересах і в інтересах людей”, – наголосив народний депутат.
“Всі ці кроки показують, що таким чином керувати державою не можна. Все-таки старі ідеї щодо наявності механізмів стримувань і противаг показали свою необхідність. Із зміненою Конституцією потрібно щось робити, – переконаний Юрій Ключковський. – Довший час Президент вважав, що повертатися назад немає сенсу – потрібно йти вперед і вдосконалювати Конституцію. Однак будьмо чесними – при теперішньому розкладі політичних сил жодна конструктивна зміна до Конституції не отримає підтримки. І це означає, що рятувати ситуацію можна лише одним способом – визнати, що зміни до Конституції були внесені неконституційним шляхом”.
“Але чи вистачить для цього сили у суспільства, зараз передбачити важко, – відзначив народний депутат. – Імовірність досягнення цього невисока, але й жити в таких умовах, як сьогодні, боюся, Україна довго не зможе. Або ми зрушимо з місця у вдосконаленій системі управління державою, або занепад буде продовжуватися”.
“Можна сказати, що ставлення до Конституційної реформи – це свого роду ставлення до майбутнього України”, – підсумував Юрій Ключковський.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ